Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
gordijnen kiezen

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen op maat, die passen in uw interieur.

Hoogwaardige stoffen

Wat is de belangrijkste functie van de gordijnen in de ruimte? Verduisterend in de slaapkamer? Of transparante gordijnen waarmee u nog kunt genieten van omgeving? Dat is erg bepalend voor welk soort stof de beste keuze biedt voor uw gordijnen op maat. Daarnaast twijfelen veel mensen over de kleur. Juist omdat gordijnen zo sfeerbepalend zijn, kan het lastig zijn de juiste kleur te kiezen die de rest van het interieur complimenteert. Wij adviseren u daar natuurlijk graag in met de vele kleuren uit ons assortiment.

Gordijnen op maat, met een functie

Wanneer u een tochtig huis hebt of enkel glas, kunnen gevoerde gordijnen een goede oplossing bieden. Deze gordijnen zijn dikker en zwaarder en laten daardoor minder tocht door. Wist u dat de temperatuur in de woonkamer grotendeels op peil blijft met de juiste gordijnen? Gordijnen hebben namelijk een isolerende werking. In de winter lekker warm, in de zomer lekker koel.

Een ander voordeel van gordijnen is de verbeterde akoestiek. Zeker wanneer u een strak of minimalistisch interieur mooi vindt, vormen gordijnen één van de belangrijkste elementen die zorgen voor een goede akoestiek.

De juiste confectie voor uw gordijnen op maat

Wanneer we de juiste maten en stoffen hebben bepaald, is het natuurlijk belangrijk dat ze ook mooi hangen. Ook daarvoor bieden we verschillende opties op maat. Zo hebben we de enkele plooi, de dubbele plooi (ook wel bekend als de vlinderplooi), de triplooi en de waveplooi. De waveplooi wordt gecreëerd door het gebruik van waveband. Hierdoor valt het gordijn soepel in de plooi en ontstaat er een mooi golfeffect, waarbij het gordijn onder de rail doorloopt.

Bent u op zoek naar gordijnen op maat, die passen bij uw interieur? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes en zorgen dat alles netjes gemonteerd wordt!

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel