Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
onderhoud meubels

Met deze onderhoudstips gaan uw meubels nog langer mee

Het goed onderhouden van uw meubels is erg belangrijk om ze mooi te houden en u er extra lang van kunt genieten. Helaas bestaat er niet één gouden regel, maar verschilt het beste onderhoud per meubel, de afwerking en het materiaal ervan. Daarom bieden wij een groot assortiment aan onderhoudsmiddelen, om een goede match te kunnen maken tussen uw meubels en het gewenste onderhoud. We adviseren u graag, maar hieronder alvast wat meer informatie en onze onderhoudstips!

Onderhoud van textiel

Er bestaan meubels van natuurlijke stoffen of synthetische stoffen. Gelukkig geldt voor textiele meubels dat het niet ingewikkeld is. Met de Textile Care Kit van Oranje Products vangt u twee vliegen in één klap. Met de juiste zorg voor het textiel kunt u lang genieten van het veelzijdige en warme materiaal. De set bevat twee gespecialiseerde producten voor het optimaal beschermen en reinigen van textiele meubels.

Onderhoud voor lederen meubels

Leder is erg populair met zijn mooie en luxe uitstraling. Het natuurproduct dient echter goed onderhouden te worden voor het behoud van deze uitstraling. Binnen lederen meubels bestaat veel onderscheid tussen de verschillende typen materiaal en de afwerking daarvan. Is er bij uw meubilair spraken van afgedekt leder, geschuurd leder of gewaxt of geolied leder? Sommige meubels hebben een leatherlook, wat ook weer net ander onderhoud nodig heeft. Daarnaast bestaat er nog verschil tussen Microleder en Open Leder. Het is dus goed om eerst precies te weten met welk soort leder u te maken heeft en de producten daarop af te stemmen. Voor de meeste natuurlijke soorten leder is de Leather Care Kit van Oranje Products een goede eerste stap. Deze set beschermt de meubels tegen onder andere vocht, huidvet, transpiratie, vuil en UV-straling. Echter bieden we voor alle verschillende soorten leder specifieke carekits aan!

Onderhoudstips voor hout

Naast leder vindt u houten meubels natuurlijk ook terug in veel huishoudens. Maar van welk type hout zijn uw meubels gemaakt? Ook voor hout geldt namelijk dat er verschillend onderhoud nodig is voor de verschillende soorten hout. Zo bieden we in ons assortiment aan onderhoudsproducten verschillende Care Kits aan voor houten meubels:

  • Geolied hout
  • Hoogglans gelakt hout
  • Mat gelakt hout
  • Onbehandeld hout
  • Tropisch hardhout
  • Wasolie hout
  • Zijdeglans gelakt hout

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste onderhoudsproducten? Dan adviseren we u graag over de beste onderhoudstips voor uw specifieke meubels. Dan zorgen we er samen voor dat u zo lang mogelijk van mooie meubels kunt genieten!

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel