Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Inspiratie slaapkamer

De verschillende soorten boxsprings

Een boxspring is in de basis een gestoffeerde bedbodem met een pocketvering of binnenveringssysteem. Hoewel met een boxspring vaak een geheel bed wordt bedoeld, wijst de term officieel alleen op de bedbodem. Vaak is deze bevestigd in een frame van metaal of hout. Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring, en dat is niet zonder reden. In deze blog vertellen we je alles over boxsprings en de verschillende soorten die bestaan.

Wat is een boxspring?

Officieel spreken we dus over een boxspring-combinatie wanneer we het hebben over een geheel bed. Onafhankelijk van het soort boxspring, bestaat een volledige boxspringcombinatie uit de volgende elementen:

  • De bedbodem (dus de boxspring zelf)
  • Een frame op pootjes
  • Een matras
  • Eventueel een topper of topmatras
  • Eventueel een hoofd- en/of voetbord

Welke soorten boxsprings zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten boxsprings, maar doorgaans worden drie typen boxsprings het meest verkocht. Welke dit zijn en hoe ze van elkaar verschillen lichten we graag toe!

1.  De vlakke boxspring

Een vlakke boxspring is de meest standaard variant. Het bestaat uit een frame en bodem waarop een matras wordt geplaatst. Deze verschillende lagen zijn goed op elkaar afgestemd, waardoor er een optimale vering ontstaat die zowel erg comfortabel is, maar ook het lichaam op een goede manier ondersteunt. Een vlakke boxspring biedt tevens een ventilerende functie door de dubbele matrassen. Dit type boxpsring is voor iedereen geschikt, maar voornamelijk voor mensen die de slaapkamer primair gebruiken om te slapen (vlak te liggen) en dus niet om televisie te kijken bijvoorbeeld.

2. De elektrische boxspring

Bent u op zoek naar wat meer luxe? Dan is de elektrische boxspring wellicht wat voor u. Dit type bloxspring is eigenlijk een standaard boxspring, maar dan aangevuld met een aantal extra elementen. Zo is een elextrische boxspring op meerdere plaatsen in hoogte verstelbaar. Het bed is zo in verschillende posities te verstellen en maakt het mogelijk om comfortabel een boek te lezen of televisie te kijken. De verstelbare functies zijn ook erg fijn voor het verminderen van bepaalde fysieke klachten.

3. De Scandinavische boxspring

In veel opzichten lijkt de Scandinavische boxspring op een vlakke boxspring, maar bij dit type boxspring is er ook nog een stoflaag om het matras heen gemonteerd. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, maar beschermt het matras ook beter. Naast dit gestoffeerde matras wordt dan vaak nog gebruik gemaakt van een topper voor extra comfort. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat u enkel de topper hoeft op te maken, dat kan behoorlijk wat werk schelen. Wat daarnaast kenmerkend is aan een Scandinavische boxspring is het gebruik van natuurlijke materialen.

Wilt u uw boxspring liever niet in een hokje plaatsen? Het is ook goed mogelijk om een scandinavische en een elektrische boxspring te combineren!

Welk type boxspring past bij u?

Buiten de verschillende soorten boxsprings, zijn er ook heel wat keuzes te maken in kleur en materiaal. We adviseren u graag over de beste opties en kijken naar wat past bij u. Voor ons begint het namelijk pas echt bij maatwerk. Onze boxsprings van onder andere hml bedding zijn allemaal voorzien van maatwerk. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat het precies wordt afgemeten op uw slaapkamer en uw slaapwensen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of de beste opties voor uw boxspring? Kom eens langs in onze showroom!

Recente blogs

De perfecte verduisterende gordijnen voor elke ruimte

Bij Van Hulst Wonen begrijpen we dat een goede nachtrust essentieel is voor je welzijn. Daarom bieden we een uitgebreide collectie verduisterende gordijnen aan, perfect om elke kamer in je huis te transformeren. Of je nu op zoek bent naar een serene slaapkameromgeving, een donkere thuisbioscoop, of gewoon wat...

Lees het hele artikel

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel