Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Nieuwe vloer kiezen?

Hulp bij het kiezen van de juiste vloer

Gaat u verhuizen of is de huidige vloer aan vernieuwing toe? Dan is het tijd om een nieuwe vloer uit te kiezen. Iedereen is bekend met tapijt of laminaat, maar tegenwoordig zijn er talloze opties waaruit u kunt kiezen en die u zeker moet meenemen in de keuze. Denk bijvoorbeeld aan verschillende materialen, kleuren en kwaliteit. Daarnaast heeft ieder type vloer zijn voor- en nadelen. Welke vloer past het beste bij uw huis en wensen? We helpen u graag een handje op weg.

Kiezen van een vloer: waar moet u op letten?

Allereerst is het goed om op te sommen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van uw vloer, mocht u speciale wensen hebben. Wat maakt uw woning uniek, en welke vloer past daar wel of juist niet bij? Zo zijn sommige typen vloeren niet zo geschikt voor vloerverwarming en zijn andere vloeren daar speciaal voor gemaakt. Ook wanneer u te maken heeft met jonge kinderen of harige huisdieren, kan dat de keuze voor een vloer beïnvloeden. Hieronder de verschillende soorten vloeren op een rijtje, met de voor- en nadelen.

1. Laminaat vloer kiezen

Eén van de bekendste typen vloeren is toch wel laminaat, dat is niet voor niets zo. Laminaat lijkt heel erg op echt hout, maar is veel beter betaalbaar. Daarnaast is Laminaat geschikt voor een ruimte met vloerverwarming en is het aanbod in kleur en uiterlijk erg groot. We raden u aan om bij laminaat goed te kijken naar de dikte, want hoe dikker de laminaatplank, hoe minder geluid en hoe langer hij mee zal gaan.

In het kort is een laminaat vloer voordelig omdat hij lang mee zal gaan, eenvoudig te leggen is, onderhoudsvriendelijk is en er voor ieder huis een geschikt laminaat te vinden is. Echter is de dikte van de plank een aandachtspunt en zult u er rekening mee moeten houden dat een laminaat vloer niet krasvast is.

2. Tapijten vloer

Houdt u van een zachte, warme vloer onder uw voeten? Dan kan tapijt een geschikte keuze zijn. Met een tapijten vloer is er garantie op sfeer, warmte en comfort in huis. Bovendien kan het een budgetvriendelijke oplossing zijn voor grotere ruimtes. Vaak wordt tapijt nog vermeden door bijvoorbeeld allergieën, echter zijn er tegenwoordig ook tapijtkwaliteiten die hiervoor geschikt zijn.

In het kort wordt vaak voor tapijt gekozen om het comfort en de prijs-kwaliteitverhouding. Ook een tapijtvloer is geschikt voor vloerverwarming en dit type vloer zal geluiddempend werken. Over het algemeen is tapijt een goede keuze voor kinderen en ouderen, maar pas op met lichte kleuren: daarop ziet u alles. Ook voor tapijt geldt dat u een ruime keuze heeft in kleuren en soorten.

3. PVC vloer kiezen

De PVC vloer is aan een flinke opmars bezig, maar wordt soms nog gezien als het ondergeschoven kindje. Onterecht volgens ons, want een PVC vloer biedt vele voordelen. Eerder schreven we al een blog over de voordelen van een PVC vloer.

Samengevat zijn PVC vloeren erg duurzaam, comfortabel en sterk. Ze zijn erg gemakkelijk in onderhoud en er is een ruime keuze. Bovendien zijn PVC vloeren geluidsisolerend en erg geschikt voor vloerverwarming.

4. Marmoleum vloer

Met een marmoleum vloer kiest u voor een écht natuurproduct, als enige van de opties. Deze vloer is ontzettend krachtig, heel hygiënisch en bovendien geluiddempend. Ook een marmoleum vloer kan prima worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, echter kan de warmteoverdracht beperkt zijn.

5. Novilon vloer

Ook Novilon vloeren leggen we nog regelmatig. Dit is een type vinyl vloer en kan tot bepaalde groottes ‘los’ gelegd worden. Dit betekent dat de vloer niet volledig verlijmd hoeft te worden, en dus herbruikbaar is. Een Novilon vloer is erg gemakkelijk in onderhoud en is geluiddempend. Voor dit type vloer geldt tevens dat de keuze reuze is en dat hij geschikt is voor vloerverwarming.

Hopelijk bent u wat wijzer geworden van de toelichting op al deze type vloeren. Weet u al welke vloer u gaat kiezen? Kom anders gerust eens langs of bel naar de winkel voor een afspraak!

Recente blogs

De perfecte verduisterende gordijnen voor elke ruimte

Bij Van Hulst Wonen begrijpen we dat een goede nachtrust essentieel is voor je welzijn. Daarom bieden we een uitgebreide collectie verduisterende gordijnen aan, perfect om elke kamer in je huis te transformeren. Of je nu op zoek bent naar een serene slaapkameromgeving, een donkere thuisbioscoop, of gewoon wat...

Lees het hele artikel

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel