Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Lentegevoel in huis

Haal de lente in huis!

Zaterdag is het zover: het begin van de lente. Op die dag is de dag en nacht overal op aarde even lang. Dat gebeurt maar twee keer per jaar. Die andere keer is het begin van de herfst. Maar even terug naar die lente. Degene die er ’s ochtends vroeg bij zij zullen het al wel gemerkt hebben, want de dagen worden weer langer. Een heerlijk gevoel en een mooi moment om dat lentegevoel ook in huis te halen. We helpen graag een handje met onderstaande tips. Laat dat zonnetje maar komen!

Lente in huis met kleur en licht

Een beetje extra kleur in huis doet wonderen voor een lenteachtig gevoel. Zo haal je met lichte kleuren gemakkelijk de lente in huis. Een witte basis in combinatie met pasteltinten doet het altijd goed. Lila, mintgroen en ijsblauw hebben een koele ondertoon en lichtgeel, abrikoos en zachtroze zorgen juist voor wat meer warmte in huis. Niet zo’n fan van pastelkleuren, dan kunt u ook denken aan lichtgrijs of een beige kleurpalet.

Wie wordt er nou niet vrolijk van een verse bos bloemen?! Dat maakt het dé meest ideale en meest makkelijke manier voor wat meer sfeer in huis. Als u ze dan ook nog een prachtige vaas neerzet is het hele plaatje compleet. En als ook de groene vingers binnen te kriebelen zo met de lente in aantocht kunt u ook beginnen met het verpotten van de planten in huis en waar nodig nieuwe soorten planten aanschaffen. Niet alleen geeft het een fris gevoel, het is ook nog eens onwijs goed voor de luchtvochtigheid in huis en zorgt ervoor dat u lekker kan slapen. Overweeg dan ook zeker om ook uw slaapkamer van een mooi exemplaar te voorzien.

Van winter interieur naar lente interieur

Met het switchen van accessoires in huis komt u al een heel eind als het aankomt op het lente-klaar maken van het huis. Berg de plaids op in een leuke mand – waardoor u ze alsnog als style-item gebruikt – en verwissel de kussens op de bank met fleurigere exemplaren. Denk bijvoorbeeld aan een leuke bloemenprint. Ook linnen en katoenen kussens creëren een fris gevoel in huis en zijn mooi te combineren met riet en hout. Zo haal je de lente gemakkelijk in huis.

Zorgt deze blog voor een lenteachtig gevoel en hebt u zin om aan de slag te gaan met uw interieur? In onze webshop vindt u meer dan genoeg mooie, lenteachtige accessoires die de lente in huis halen. Laat u inspireren en neem gerust contact met ons op als u eens wil rondsnuffelen in onze winkel. Een afspraak maken kan telefonisch of via deze link. We verwelkomen u graag in onze winkel.

Recente blogs

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel

Een nieuwe trap zonder verbouwing: het kan met onze nieuwe traprenovaties

Trappen zijn vaak het ondergeschoven kindje als het gaat om woningrenovaties. Toch spelen ze een cruciale rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit van een huis. Sinds kort zijn we gestart met het aanbieden van traprenovaties, waarmee je trap weer tientallen jaren mee kan, zonder ingrijpende verbouwing.

Lees het hele artikel