Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Tips kopen nieuwe bank

Tips voor het kopen van een nieuwe bank

Tips nodig bij het kopen van een nieuwe bank? Die geven we graag aan de hand van deze blog. Banken en bankstellen zijn de meest verkochte interieuritems, maar er komen zeker een aantal zaken kijken bij het aanschaffen van een nieuw exemplaar. Een bank is een meubelstuk wat sfeerbepalend in de huiskamer en een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Logisch dan ook dat u de keuze van een nieuwe bank niet zomaar maakt. Gaat u voor een echte eyecatcher of kiest u liever een neutralere kleur? En gaat u voor stijl of voor gemak? Wij helpen u graag op weg!  

Welke functie moet uw nieuwe bank hebben?

Wanneer een ouder koppel een nieuwe bank zoekt spelen andere zaken een rol dan wanneer een familie dat doet. Het zitcomfort is voor ouderen belangrijker en ouders zijn juist op zoek naar een bank waar kinderen op mogen spelen en die vies mag worden. Het is allereerst dan ook belangrijk om uzelf af te vragen welke functie een bank voor u moet hebben. Is het een plek waar televisie wordt gekeken, waar de kinderen overdag op de tablet spelen of waar u ’s avonds een dutje wil doen? En met hoeveel bent u thuis? Dit speelt allemaal een rol bij de zoektocht naar uw perfecte bank.

Wanneer het een actieve bank mag zijn kunt u beter voor een bank met een kort zitgedeelte te kiezen. Meer op zoek naar een relaxbank? Dan zijn diepere banken met zachte kussen een goede optie. Als u er ook een dutje op wil kunnen doen speelt de lengte van een bank mee en een hoekbank is dan een fijne en mooie mogelijkheid. Tegenwoordig heeft u ook vaak de mogelijkheid om de zithoogte of zitdiepte van uw bank te kiezen en om extra relaxfuncties in te laten bouwen. Ook het toevoegen van een hoofdsteun of inklapbare armenleuningen behoren tegenwoordig vaak tot de mogelijkheden.

Een nieuwe bank, passend bij uw interieur

Natuurlijk moet u bij het kiezen van een nieuwe bank ook rekening houden met de huidige interieurstukken die in uw woonkamer staan en de kleuren daarvan. Zijn de huidige interieurstukken in uw huis neutraal van kleur, dan is het kiezen van een bank met een uitgesproken kleur een interessante keus. Op deze manier wordt de bank een echte eyecatcher in de woonkamer. Merk u dat u snel uitgekeken raakt op uw interieur? Dan is het kiezen van een neutrale bank een betere keus. Op deze manier kunt u aan de hand van accessoires – zoals kleurige plaids of kussens –  de sfeer in uw huis veranderen wanneer u daar behoefte aan heeft. Ook een bank die bestaat uit verschillende elementen biedt hierin een uitkomst. Hiermee kunt u de volgorde van de elementen wisselen naar wens en zo een geheel nieuwe look in huis creëren.

Extra tips bij het kopen van een nieuwe bank:

  • Houdt er rekening mee dat wanneer u door een woonzaak loopt, banken altijd kleiner lijken dan dat ze bij u thuis zouden staan.
  • Neem een tekening op schaal van uw huiskamer mee naar onze woonwinkel en zorg dat op deze tekening ook de items die u wilt behouden staan. Aan de hand van deze tekening kunnen wij u adviseren over het type bank wat het mooist past in de ruimte.
  • Een hond in huis? Neem dat dan ook mee bij het kiezen van een nieuwe bank.

De service van Van Hulst

De keuze aan banken in ons assortiment is groot en daarnaast heeft u veel mogelijkheden qua afmetingen, zithardheden, armen en pootjes. Zo kunt u uw nieuwe bank helemaal aanpassen naar uw persoonlijke voorkeur. Met verstand van banken en interieurs gaan we graag met u de uitdaging van de koop van een perfecte nieuwe bank aan. Plan gerust een Private Shopping moment in, tijdens zo’n moment adviseren wij u graag.

Recente blogs

Creëer warmte en stijl met uniekek vloerkleden in organische vormen

Een huis transformeren in een warm en gezellig toevluchtsoord begint met het toevoegen van de juiste elementen. Vloerkleden spelen hierbij een cruciale rol, en bij Van Hulst Wonen hebben we een prachtige collectie vloerkleden in organische of bijzondere vormen die je interieur niet alleen verfraaien, maar ook een comfortabel...

Lees het hele artikel

Topkwaliteit voor minder: korting op onze showroom modellen in januari

Wilt u het nieuwe jaar starten met een nieuwe look in huis? Dat kan! Januari is namelijk de maand waarin we onze eenmalige showroommodellen opruimen, wat betekent dat u exclusieve meubels van hoge kwaliteit kunt bemachtigen tegen leuke prijzen.

Lees het hele artikel