Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Raamdecoratie

Raamdecoratie op maat en passend bij uw stijl

Hoewel overdag het zonnetje weer begint te schijnen, is het ’s avonds nog steeds relatief donker en blijft het heerlijk om het binnen knus en gezellig te maken. Door middel van raamdecoratie op maat en geheel passend bij de stijl van uw huis, creëert u gemakkelijk deze geborgen sfeer in huis. Een andere belangrijke functie van raamdecoratie is uiteraard de zonwering. Ideaal voor wanneer u thuis aan het werken bent en de zon net in uw ogen schijnt of reflecteert in het beeldscherm van uw computer of laptop. In deze blog nemen we u graag mee op sleeptouw door de verschillende soorten raamdecoratie.  

De voordelen van raamdecoratie

Dat raamdecoratie ideaal is voor het reguleren van de hoeveelheid licht in een ruimte en het creëren van sfeer in uw huis, is voor veel mensen wel duidelijk. Maar raamdecoratie heeft nog meer voordelen. Wanneer u een tochtig huis hebt of enkel glas, kunnen gevoerde gordijnen een goede oplossing bieden. Deze gordijnen zijn dikker en zwaarder en laten daardoor minder tocht door. Ook zijn gordijnen geluidswerend. Het tot op de grond laten hangen van gordijnen kan er daarnaast voor zorgen dat een ruimte hoger en luxer oogt en ook is het natuurlijk dé oplossing voor binnenkijkende mensen. geluidsreductie

De mate van lichtinval in uw huis

Als het gaat om raamdecoratie heeft u in eerste instantie de keuze uit verduisterende en transparante decoratie. Het voordeel van verduisterende gordijnen is dat u het licht buiten een ruimte kunt laten. Verduisterende gordijnen worden voornamelijk in slaapkamers gebruikt en zorgen ervoor dat u ’s ochtends niet wakker wordt van de opkomende zon. Zo kunt u geheel uw eigen slaapritme bepalen. Transparante gordijnen laten de omgeving zien en weren fel zonlicht. Daardoor zijn deze interessanter voor gebruik in een woonkamer. Idealiter hebt u zowel een transparant als een  verduisterend gordijn. Zo kunt u op elk gewenste moment van de dag kiezen voor meer of minder licht in huis en daarmee ook de sfeer bepalen.

Soorten raamdecoratie

Waar uw traditionele gordijnen zelf dicht moet maken, hebt u bij bijvoorbeeld vouwgordijnen de keuze uit drie verschillende bedieningsopties. Zo kunt u kiezen uit kettingbediening, SmartCord bediening of elektrische Powerview. Vouwgordijnen openen en sluiten vanaf de bovenkant van het raam en u hebt zelf de keuze om te bepalen in welke mate u licht wil doorlaten bij de materiaalkeuze. Bij onder andere jaloezieën regelt u de intensiteit van de lichtinval geheel zelf wat voor veel mensen de belangrijkste reden is om voor jaloezieën in huis te kiezen, of dit nu horizontale of verticale jaloezieën zijn. Ook heeft u daarnaast bij Van Hulst de keuze uit:

Bij Van Hulst Wonen is maatwerk vanzelfsprekend. U bepaald dan ook geheel zelf hoe lichtdoorlatend uw raamdecoratie mag zijn. In ons assortiment hebben we verschillende merken, waaronder Luxaflex en Dib zonwering. Dus neem zeker een kijkje in onze webshop. Natuurlijk adviseren wij u graag bij het maken van een passende keuze. U kunt daarvoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel