Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Raamdecoratie

Raamdecoratie op maat en passend bij uw stijl

Hoewel overdag het zonnetje weer begint te schijnen, is het ’s avonds nog steeds relatief donker en blijft het heerlijk om het binnen knus en gezellig te maken. Door middel van raamdecoratie op maat en geheel passend bij de stijl van uw huis, creëert u gemakkelijk deze geborgen sfeer in huis. Een andere belangrijke functie van raamdecoratie is uiteraard de zonwering. Ideaal voor wanneer u thuis aan het werken bent en de zon net in uw ogen schijnt of reflecteert in het beeldscherm van uw computer of laptop. In deze blog nemen we u graag mee op sleeptouw door de verschillende soorten raamdecoratie.  

De voordelen van raamdecoratie

Dat raamdecoratie ideaal is voor het reguleren van de hoeveelheid licht in een ruimte en het creëren van sfeer in uw huis, is voor veel mensen wel duidelijk. Maar raamdecoratie heeft nog meer voordelen. Wanneer u een tochtig huis hebt of enkel glas, kunnen gevoerde gordijnen een goede oplossing bieden. Deze gordijnen zijn dikker en zwaarder en laten daardoor minder tocht door. Ook zijn gordijnen geluidswerend. Het tot op de grond laten hangen van gordijnen kan er daarnaast voor zorgen dat een ruimte hoger en luxer oogt en ook is het natuurlijk dé oplossing voor binnenkijkende mensen. geluidsreductie

De mate van lichtinval in uw huis

Als het gaat om raamdecoratie heeft u in eerste instantie de keuze uit verduisterende en transparante decoratie. Het voordeel van verduisterende gordijnen is dat u het licht buiten een ruimte kunt laten. Verduisterende gordijnen worden voornamelijk in slaapkamers gebruikt en zorgen ervoor dat u ’s ochtends niet wakker wordt van de opkomende zon. Zo kunt u geheel uw eigen slaapritme bepalen. Transparante gordijnen laten de omgeving zien en weren fel zonlicht. Daardoor zijn deze interessanter voor gebruik in een woonkamer. Idealiter hebt u zowel een transparant als een  verduisterend gordijn. Zo kunt u op elk gewenste moment van de dag kiezen voor meer of minder licht in huis en daarmee ook de sfeer bepalen.

Soorten raamdecoratie

Waar uw traditionele gordijnen zelf dicht moet maken, hebt u bij bijvoorbeeld vouwgordijnen de keuze uit drie verschillende bedieningsopties. Zo kunt u kiezen uit kettingbediening, SmartCord bediening of elektrische Powerview. Vouwgordijnen openen en sluiten vanaf de bovenkant van het raam en u hebt zelf de keuze om te bepalen in welke mate u licht wil doorlaten bij de materiaalkeuze. Bij onder andere jaloezieën regelt u de intensiteit van de lichtinval geheel zelf wat voor veel mensen de belangrijkste reden is om voor jaloezieën in huis te kiezen, of dit nu horizontale of verticale jaloezieën zijn. Ook heeft u daarnaast bij Van Hulst de keuze uit:

Bij Van Hulst Wonen is maatwerk vanzelfsprekend. U bepaald dan ook geheel zelf hoe lichtdoorlatend uw raamdecoratie mag zijn. In ons assortiment hebben we verschillende merken, waaronder Luxaflex en Dib zonwering. Dus neem zeker een kijkje in onze webshop. Natuurlijk adviseren wij u graag bij het maken van een passende keuze. U kunt daarvoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Recente blogs

Slaapcomfort aan bodemprijzen

Wij maken plaats voor de nieuwe voorjaarscollectie, maar hebben door de sluiting van de winkel nog een groot deel van onze prachtige najaarscollectie over. Deze mag nu weg tegen bodemprijzen. Maak gerust een afspraak om langs te komen in de winkel en profiteer van slaapcomfort voor een scherpe prijs....

Lees het hele artikel
Lentegevoel in huis

Haal de lente in huis!

Zaterdag is het zover: het begin van de lente. Op die dag is de dag en nacht overal op aarde even lang. Dat gebeurt maar twee keer per jaar. Die andere keer is het begin van de herfst. Maar even terug naar die lente. Degene die er ’s ochtends...

Lees het hele artikel