Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
De eettafel als centrale plek in huis

De eettafel: de plek waar je samenkomt

De eettafel is de centrale plek in huis waar iedereen samenkomt. Er wordt gegeten, koffie gedronken en op vrijdagmiddag misschien wel geborreld. Aan een plek waar u zoveel tijd besteed, mag u dan ook gerust wat aandacht besteden. Zo is er natuurlijk een stuk comfort, maar daarnaast mag de eettafel ook opvallen binnen het interieur. Met onze tips gaat dat gegarandeerd goedkomen.

Waar de rechthoekige tafel lang de standaard was, zien we in steeds meer interieurs de ovale en ronde tafel terugkomen. Elk type tafel heeft zo zijn uitstraling en functionaliteit en waar in het ene huis een rechthoekige tafel mooi tot zijn recht komt, kan dat in een ander huis juist een ronde eettafel zijn.

Een rechthoekige eettafel

De rechthoekige eettafel kunt u gerust een klassieker noemen. In veel huiskamers zult u deze dan nog altijd tegenkomen. Vooral doordat het de rechthoekige eettafel vaak als traditionele, maar ook praktische oplossing wordt gezien. Waar het vroeger een houten tafel was met daaronder houten tafelpoten, zien we tegenwoordig wat meer variatie. Denk hierbij aan het type hout wat gebruikt wordt, maar ook bijvoorbeeld het inruilen van tafelpoten naar een onderstel van onder andere hout of metaal. Hierbij zorgt hout voor een warmere uitstraling en metaal juist voor de industriële look.

Praktisch: de uitschuiftafel

Een tafel waar misschien niet zo snel aan gedacht wordt, maar die onwijs praktisch is. Zeker wanneer u een groter gezin heeft of klein woont, maar toch de mogelijkheid wil hebben wat vrienden of familie uit te nodigen. Binnen no-time creëert u met een uitschuiftafel extra zitplaatsen.

Ovale eettafel

De ovale eettafel is helemaal hip en dat snappen wij bij Van Hulst. Een ovale tafel is net iets unieker en zachter in een ruimte dan de rechthoekige variant. Het is vooral een tafel die goed uitkomt in smallere ruimtes doordat u er gemakkelijker omheen kunt bewegen. Daarnaast is er een ander groot voordeel wanneer u kleine kinderen hebt: ze kunnen zich er namelijk niet aan stoten. Maar daar houden de voordelen nog niet op. Het is aan een ovale tafel – evenals aan een ronde tafel – gemakkelijker om een stoel bij te schuiven.

De ronde eettafel

Ronde eettafels werken perfect in een kleine woonkamer, een ruimte met lastige hoeken of in een woonkeuken. Het is een tafel waar u gezellig kunt praten doordat u uw tafelgenoten beter kunt aankijken en daardoor een gelijkwaardiger gesprek kunt voeren. U kent wellicht de legende van King Arthur die in zijn kasteel Camelot een grote ronde tafel had staan waaraan ridders als gelijken zaten en overleg voerde. Ook kunt u bij een ronde tafel – net zoals bij de ovale tafel – gemakkelijk iemand extra uitnodigen. Een extra stoel past er allicht nog wel tussen.


Belangrijk bij het kiezen van uw eettafel is altijd het rekening houden met de hoogte van de eetstoelen en of deze wel onder de eettafel passen. Daarnaast heeft de grootte van het onderstel of de plek van de tafelpoten invloed op het aantal stoelen wat u kan aanschuiven. Houdt daar bij u keuze voor een eettafel dan ook zeker rekening mee.

Is uw interieur wel toe aan een opfrisser en bent u door het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Onze tafels zijn leverbaar in verschillende maten en materialen. Kijk dan ook gerust rond op onze website voor ons aanbod aan eettafels. In veel gevallen is het voor ons zelfs mogelijk om een tafel op maat te produceren. Interesse? Neem in dat geval even telefonisch contact met ons, dan doorlopen we samen alle facetten van het proces.

Recente blogs

De perfecte verduisterende gordijnen voor elke ruimte

Bij Van Hulst Wonen begrijpen we dat een goede nachtrust essentieel is voor je welzijn. Daarom bieden we een uitgebreide collectie verduisterende gordijnen aan, perfect om elke kamer in je huis te transformeren. Of je nu op zoek bent naar een serene slaapkameromgeving, een donkere thuisbioscoop, of gewoon wat...

Lees het hele artikel

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel