Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
warme slaapkamer

Zo creëert u een warme en knusse slaapkamer

Het is januari, buiten is het koud en grauw en het lijkt er niet op dat dit snel gaat veranderen. Dat maakt het ’s ochtends extra moeilijk om uit bed te komen en wij kunnen ons voorstellen dat u er ’s avonds ook liever een uurtje inkruipt. Dé perfecte tijd om lekker aan de slag te gaan met het warmer en knusser maken van de slaapkamer. Wel zo fijn voor wanneer u er meer tijd besteed tijdens deze winterse dagen.

Beddengoed voor een warme slaapkamer

Er zijn een aantal simpele manieren om uw slaapkamer warmer en knusser te doen laten voelen. Het kiezen van nieuw beddengoed is hierin een goede eerste stap. Er zijn verschillende materialen waartussen u bij ons in de webshop kunt kiezen zoals  linnen, katoen, satijn en flanel. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Zo is linnen onwijs sterk – zo’n drie keer sterker dan katoen – en blijft lang mooi. Linnen is een ventilerende stof en daardoor zowel in de winter als in de zomer prettig. Katoen is een stof die ademt en soepel valt. Tegenwoordig wordt katoenen beddengoed veel met satijn gecombineerd omdat het daardoor nog wat zachter en soepeler wordt. Onze eigen favoriet blijft toch wel echt een flanellen dekbedovertrek. Flanel voelt onwijs zacht en past zich aan de lichaamstemperatuur aan. Hierdoor worden uw koude voeten razendsnel opgewarmd en valt u heerlijk snel in slaap. Het is een dekbedovertrek voor echte koukleumen.

Een oase van rust

Een onrustige of rommelige slaapkamer kan voor sommige mensen een negatief effect hebben op de nachtrust. Het toevoegen van een mooie kast of wat natuurlijke manden aan uw slaapkamerinterieur, zorgt naast een knusse sfeer ook voor de rust en warmte in de slaapkamer. Het verven van de muren is ook een vrij simpele manier om de slaapkamer warmer te maken. Kies voor een warme, maar natuurlijke kleur en fleur uw slaapkamer binnen no-time op tot een warm nest.

Accessoires

Een aantal sierkussens en een mooie plaid of bedsprei op bed zijn ideaal om extra sfeer toe te voegen aan de slaapkamer. Probeer bij het gebruiken van accessoires echter wel de balans tussen sfeer en rust te behouden. Wit, beige, groen en zachtgeel zijn kleuren die goed werken in de slaapkamer, zowel voor accessoires als op de muur of als beddengoed.

In onze webshop vindt u prachtige producten om in uw slaapkamer om te toveren tot een warm nest om de koude maanden door te komen. Klik hier wanneer u nieuwsgierig bent geworden. Bij vragen over producten of advies over het stijlen van uw warme slaapkamer of andere ruimtes in huis, neem dan gerust contact met ons op.

Recente blogs

Slaapcomfort aan bodemprijzen

Wij maken plaats voor de nieuwe voorjaarscollectie, maar hebben door de sluiting van de winkel nog een groot deel van onze prachtige najaarscollectie over. Deze mag nu weg tegen bodemprijzen. Maak gerust een afspraak om langs te komen in de winkel en profiteer van slaapcomfort voor een scherpe prijs....

Lees het hele artikel
Lentegevoel in huis

Haal de lente in huis!

Zaterdag is het zover: het begin van de lente. Op die dag is de dag en nacht overal op aarde even lang. Dat gebeurt maar twee keer per jaar. Die andere keer is het begin van de herfst. Maar even terug naar die lente. Degene die er ’s ochtends...

Lees het hele artikel