Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Winter interieur

Winter interieur tips voor de koude maanden

Het zal u niet zijn ontgaan, de temperaturen zijn weer richting het nulpunt gedaald en u begint weer te denken over uw winter interieur. Thuis is dé plek – zeker in deze tijd – om lekker om te warmen. Wij voorzien u daarbij graag van tips om uw interieur helemaal winterklaar te maken. Zo weet u zeker dat u deze winter geen koude voeten gaat krijgen.

Winterklaar interieur met een vloerkleed

Een winter interieur creëren, hoe doet u dat nu? Een van de meest gemakkelijke manieren om uw woonkamer zowel een warmere aanblik te geven, als daadwerkelijk warmer te maken, is het neerleggen van een vloerkleed. Naast dat een vloerkleed veel doet voor de sfeer in de woonkamer, maken vloerkleden een ruimte ook helemaal compleet. En niet alleen in de woonkamer zorgt een vloerkleed in de wintermaanden voor warme voeten. Ook in de slaapkamer is het neerleggen van een vloerkleed ideaal voor een winterklaar interieur. Stel u eens voor hoe u in plaats van op een koude vloer uit bed stapt, u voeten neerzet op een heerlijk zachte ondergrond op een koude ochtend. Dat maakt opstaan tijdens deze donkere dagen gegarandeerd aangenamer.

Soorten vloerkleden

Het verschilt natuurlijk per ruimte wat voor een soort vloerkleed het beste past en daar adviseren we u graag bij. Bij een moderne inrichting kan een strakker kleed passen met meer uitgesproken kleuren terwijl bij een klassieke inrichting ook beter een klassiek vloerkleed past zoals een Perzisch tapijt. Belangrijk is uzelf voorafgaand aan het kopen van een vloerkleed afvragen welke rol u uw vloerkleed wil geven: mag het een echte blikvanger worden, gaat u liever voor een subtiel vloerkleed óf gaat het puur en alleen om de functie zoals een prettige ondergrond. Wanneer u dit voor uzelf voor ogen heeft maakt u aan de hand van uw smaak en woonstijl een keuze voor uw winter interieur.

Hoewel een rechthoekig vloerkleed voor veel mensen een voor de hand liggende keuze is, zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Zo kunt u ook kiezen voor een vierkant vloerkleed wat mooi staat in een niet-vierkante ruimte of voor een rond vloerkleed wanneer u lijnen in een ruimte wil doorbreken.

Raamdecoratie in uw winter interieur

Logischerwijs gaat via de ramen veel warmte verloren. Een simpele manier om winter interieur te creëren en het in huis warmer te maken is door het gebruik van raamdecoratie. Raamdecoratie is er in veel verschillende vormen – zoals gordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën – en dient daarnaast ook als extra sfeerelement. Aan de hand van uw soort inrichting maakt u een keus voor de best passende soort raamdecoratie. Bij een klassieke inrichting kunt u eerder denken aan traditionele gordijnen dan bij een moderne inrichting en in een landelijk huis kunt u kiezen om buiten naar binnen te halen door te kiezen voor horizontale of verticale jaloezieën.

In onze winkel voorzien wij u graag van advies bij het kiezen van de juiste vloerkleden, en raamdecoratie om uw interieur helemaal winterklaar te maken. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gewoon geopend en ontvangen wij u graag. Eerste kerstdag, tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zijn wij echter gesloten. Naast voor vloerkleden en raamdecoratie kunt u deze kerst ook bij ons terecht voor heerlijke handdoeken, badjassen, dekbedovertrekken, huisgeuren en sierkussens.   

Recente blogs

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel

Een nieuwe trap zonder verbouwing: het kan met onze nieuwe traprenovaties

Trappen zijn vaak het ondergeschoven kindje als het gaat om woningrenovaties. Toch spelen ze een cruciale rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit van een huis. Sinds kort zijn we gestart met het aanbieden van traprenovaties, waarmee je trap weer tientallen jaren mee kan, zonder ingrijpende verbouwing.

Lees het hele artikel