Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat

Tijd voor een nieuwe eetkamerstoel? Hier moet u op letten

Als het tijd is voor een nieuwe eetkamerstoel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden en verschillende bewuste keuzes te maken. Natuurlijk speelt de uitstraling een belangrijke rol, maar ook het zitcomfort mag niet onderschat worden. We hebben een aantal belangrijke afwegingen op een rij gezet om u te helpen de keuze voor nieuwe eetkamerstoelen te maken!

Wel of geen armleuningen?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe eetkamerstoel dan stellen we altijd eerst de vraag “wilt u wel of geen armleuningen aan de stoel?” dit is namelijk erg bepalend voor de look, maar ook het zitgedrag speelt hierin vaak een belangrijke rol. Wanneer u vele avonden aan de eetkamertafel spendeert, dan kunnen armleuningen namelijk een welkome luxe zijn.

Hoe is de tafel?

Eetkamerstoelen gaan natuurlijk hand in hand met de eetkamertafel. Wanneer u namelijk naast de stoelen ook op zoek bent naar een nieuwe tafel, dan geeft dat u meer keuzevrijheid. Wanneer u de bestaande eetkamertafel behoud dan is het vanzelfsprekend belangrijk dat de stoelen bij de bestaande tafel passen. Niet alleen wat betreft de uitstraling, maar ook of ze wel passen. Wanneer uw keuze namelijk valt op eetkamerstoelen met een armleuning, dan moeten ze wel onder het tafelblad geplaatst kunnen worden.

De afmetingen van de eetkamerstoel

Naast de hoogte van de tafel is ook de menselijke maat bepalend. Er zit namelijk een specifiek verband tussen de zithoogte, de armleggerhoogte en de tafelblad hoogte. Wanneer u te laag zou zitten, dan gaat u automatisch met opgetrokken schouders aan tafel zitten en dat is niet de bedoeling.

Ditzelfde geldt voor de zitdiepte. Als een stoel te diep is dan kan het zo zijn dat u niet meer met de voeten aan de grond kunt. Ook dat komt uw zitcomfort niet ten goede.

De materiaalkeuze

In de keuze voor de juiste stoel is bovendien de materiaalkeuze belangrijk. Gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar stof of leer? Beide materialen hebben namelijk andere onderhoudsbehoeften, zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijk materiaal wanneer er aan de tafel ook veel gegeten wordt. Het kan echter ook in combinatie! Zie hieronder bijvoorbeeld onze nieuwste eetkamerstoel, waarbij stof en leer worden gecombineerd.

Bruine eetkamerstoel

Het eetkamerstoel design

De designs voor een eetkamerstoel zijn erg gevarieerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stoel met poten tot aan de grond, een stoel op rvs-poten of juist houten poten? Daarnaast kunt u ook kiezen voor een geheel ander design in de vorm van bijvoorbeeld een beugelvoet.

U kunt daarnaast de afweging maken of u graag wieltjes onder uw stoel heeft. Afhankelijk van de vloer zou dit namelijk een praktische (of niet zo praktische) toevoeging kunnen zijn. Daarnaast is ook de keuze voor de voetjes belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat de voetjes uit het juiste materiaal bestaan om de vloer zo goed mogelijk te beschermen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vilt of beschermpootjes.

De juiste stoel kiezen

Aan de hand van uw wensen zowel qua look, als formaat zetten we de stoelen op een rij die bij u passen. We bespreken daarbij dus ook hoeveel tijd u aan uw eetkamertafel spendeert. Niet alleen gedurende het eten, maar ook vooral daarbuiten.

Wij helpen u graag

Bent u op zoek naar een nieuwe eetkamerstoel? Kom dan eens langs in onze winkel. Wij adviseren u namelijk graag over de mogelijkheden en introduceren ons assortiment graag aan

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel