Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Nieuw matras kopen

Alle tips op een rijtje om het beste nieuwe matras te kopen

Is het tijd voor u om een nieuw matras te kopen? Zoals we allemaal weten is een goede nachtrust enorm belangrijk. We voelen ons beter, vrolijker en meer gefocust als we een heerlijke diepe slaap van 8 uur achter de rug hebben. Hierom is slaapcomfort een enorme prioriteit bij het inrichten van een slaapkamer en een groot onderdeel hiervan is het uitkiezen van het juiste matras. Echter zijn er zo veel verschillende soorten en maten en enorm veel aspecten om rekening mee te houden. Hoe weet u dat u de juiste nieuwe matras koopt? Met deze tips helpen wij u graag een handje op weg.

Het formaat van uw nieuwe matras

We beginnen met te kijken naar een bedbodem. Wanneer u al een bedbodem in huis heeft staat het formaat van het matras al vast en weet u waar u naar moet zoeken. Is dit echter nog niet duidelijk en weet u niet waar te beginnen, dan is ons advies om een keuze te maken op basis van uw lichaamslengte. Tel hier +15 cm bij op als u voor een vlakke bodem gaat en +20 cm als u liever een elektrisch verstelbare bodem zou willen.

In het geval dat uw lichaamslengte 173 is en u wilt een vlakke bodem dan komt er dus 15 cm bij. Dan is dat samen 188 en dan zouden wij een matras van 190 cm voor u adviseren.

Koop een nieuw matras dat past bij uw slaaphouding

Ga voor het kopen van een nieuw matras bij uzelf na in welke houding u en uw eventuele partner het liefste slaapt. Een goed matras sluit hierbij aan. Als u veel op uw zij ligt dan zijn er verschillende zones in het matras die goede ondersteuning moeten geven. Slaapt u liever op uw buik dan is het belangrijk om voor een stevig matras te gaan. Dit zorgt er voor dat de rug niet te hol komt te liggen waar u wellicht last van kan krijgen bij een zacht matras.

Ook is het goed om te kijken of u en uw partner overheen komen in jullie slaaphouding. Hebben jullie allebei een andere voorkeur? Dan is het advies om 2 aparte matrassen aan te schaffen.

Een goed matras ondersteunt uw lichamelijke gezondheid

Uw nieuwe matras moet u natuurlijk kunnen ondersteunen in uw lichamelijke gezondheid. Er zijn verschillende onderdelen waar u op kunt letten. Ten eerste op allergieën. Vaak voorkomend is een huisstofmijtallergie. Heeft u hier last van? Kies dan voor een matras zonder natuurlijke afdeklagen, kies in plaats daarvan voor synthetische afdeklagen. Ook is het verstandig om voor een afritsbaar en dus uitwasbaar matras te gaan.

Ook temperatuur is een belangrijk element van matrassen. Heeft u het vaak koud in bed, of juist heel warm? Dan zijn er keuzes te maken in de ventilerendheid en het type kern. Een goede optie in ons assortiment is dan een matras met Thermo-gel finish. Deze technologie maakt de tijk intelligent en voelt aan wanneer en waar u het onaangenaam warm heeft. Op dat moment en op die plek wordt de verkoelende werking geactiveerd. Tevens hebben we een 7-zones pocketveringmatras. Deze bevat zowel een zomer- als een winterzijde.

Bij lichamelijke klachten, zoals pijn in de rug, is het belangrijk om te letten op een goede drukverdeling. Wij raden hiervoor traag schuim matrassen aan, deze verdelen de druk uitstekend.

De juiste stevigheid is essentieel bij het kopen van een nieuw matras

Waar het vooral om gaat bij het kopen van een nieuw matras is dat u de juiste stevigheid en stabiliteit kiest. Er zijn altijd individuele voorkeuren van mensen voor een hard of zacht matras maar eigenlijk is een perfect balans het beste voor uw slaapcomfort.

Een matras is te hard voor u als u last krijgt van pijnlijke plekken in bijvoorbeeld de schouders of heupen. Een ander nadeel bij een te hard matras is dat een goede bloedcirculatie wordt beperkt, vooral wanneer u veel draait tijdens het slapen.

Een te zacht matras geeft het bekende ‘hangmat effect’ wat inhoudt dat uw lichaam en vooral uw wervelkolom niet goed ondersteund worden. Een ander gevolg van een te zacht matras is dat er minder bewegingsvrijheid is en de vochtafvoer beperkt wordt.

Een optimaal matras is een matras dat precies goed aansluit bij uw lengte en gewicht. Een optimaal matras is hard genoeg om uw wervelkolom te ondersteunen en zacht genoeg om uw lichaam op een natuurlijke wijze in mee te laten veren. Dit zorgt voor optimale ontspanning en de beste nachtrust.

Probeer uw nieuwe matras voor het aanschaffen al uit

De beste manier om erachter te komen van een matras bij u aansluit is om hem uit te proberen. Ga voor het aankopen van een nieuw matras ‘proefliggen’. Probeer uw favoriete slaaphoudingen uit en kijk hoe dat voelt. Dat kunt u doen bij ons in de winkel. Ook bent u altijd welkom om onze medewerkers bij Van Hulst om advies te vragen. Wij helpen u graag om een maximaal slaapcomfort te bereiken.

Bent u toe aan een nieuwe matras? Dan zien en helpen we u graag bij Van Hulst Wonen!

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel