Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
herfstklaar

5 tips om het huis herfstklaar te maken

De zomervakantie is officieel voorbij en de herfst staat alweer voor de deur. Dagen worden korter en we gaan weer wat meer naar binnen. Tijd dus om het huis wat gezelliger en warmer aan te kleden. Met deze tips maakt u uw huis helemaal herfstklaar!

1. Geuren doen wonderen

We onderschatten nog weleens hoe veel geur kan doen met de sfeer. De toevoeging van geur in uw woonkamer kan ervoor zorgen dat u zich helemaal thuis voelt en brengt extra gezelligheid. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door geurkaarsen of speciale interieurparfum. De nieuwe collectie interieurparfum van Kayori is hiervoor een echte aanrader.

2. Kleed het aan met kleedjes

Denken we aan herfst, dan denken we aan lekker onder een deken met een kop thee of warme chocomel. Kleedjes in de woonkamer stimuleren de gezelligheid en het herfstgevoel op een manier waardoor we nooit meer van de bank af willen komen. Zowel plaids voor koude voeten of een vloerkleed met een leuke print: in de herfst willen we ze allemaal. Heeft u ook al eens gedacht aan een wandkleed? Kleedjes brengen warmte, op vele manieren.

3. Vervang de kussens

Het toevoegen van kleuraccenten in de woonkamer kunnen ook wonderen doen. Zo kunt u heel gemakkelijk de sfeer in de woonkamer veranderen met het vervangen bijvoorbeeld kussens, vazen of andere decoratie. Om de woonkamer helemaal herfstklaar te maken kiest u voor warme kleuren en unieke kleurcombinaties, vergelijkbaar met de natuur in de herfst.

4. Speel met licht

De dagen worden donkerder en de zon gaat eerder onder: een goed moment om sfeer te brengen met verschillende soorten licht! Het huis wordt direct herfstklaar met wat goede kaarsen, maar ook met lampen kunt u veel doen. Hieronder ziet u voorbeelden van een aantal van onze favoriete lampen. Door te zorgen voor verschillende soorten licht in de verschillende hoeken van de kamer, creëert u snel een unieke, warme sfeer.

5. Herfstklaar met sfeervolle decoratie en planten

Uw huis is pas echt herfstklaar met een mooie bos bloemen of een prachtige plant om het af te maken. Na in de zomer veel buiten te zijn geweest, kunnen we de natuur een beetje naar binnen halen door bloemen en planten in huis te halen. Combineer ze met een mooie vaas of pot, eventueel matchend met de kussens, voor het totaalplaatje.

Wilt u interieuradvies over het herfstklaar maken van uw huis? Of heeft u andere vragen over de styling van uw woning? U bent altijd welkom bij ons in de winkel!

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel