Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Woonadvies

Woonadvies bij Van Hulst Wonen

Goed woonadvies is belangrijk. Waar bent u naar op zoek en wat past er bij u? Wij vinden het belangrijk een goed beeld te krijgen van de wensen van onze klanten.

Wanneer u bij ons in de winkel op bezoek komt, dan drinken we vaak een lekkere kop koffie of thee en gaan we in gesprek. Wij weten de juiste vragen te stellen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zo zijn we bijvoorbeeld benieuwd naar de gezinssamenstelling. Hoe leeft u het liefste en waar liggen de behoeftes?

Daarnaast bespreken we welke meubelstukken u wilt gaan vervangen en welke u wil behouden. Meubels die blijven staan zijn namelijk mede bepalend voor de algehele sfeer van de inrichting. Het is bovendien een goed idee er foto’s van mee te brengen als dat mogelijk is, zo hebben wij een goed idee van hoe de bestaande meubels er uit zien.

Hierna kijken we samen rond in de winkel en bekijken we welke stijl u het meest aanspreekt. Op dat moment voorzien we u van het juiste woonadvies.

Woonadvies met een plan

Dan volgt de volgende stap in het proces: kijken bij u thuis en het inmeten van de ruimte(s). Is er sprake van nieuwbouw, dan kunnen we vaak ook werken vanaf de bouwtekening. Aan de hand van de maten werken we een 3D-tekening uit zodat u een goed beeld krijgt van de inrichting en de verhoudingen van de meubels ten opzichte van elkaar.

Aan de hand van deze tekening, uw bepaalde stijl en eventueel een moodboard met de sfeer en kleuren om de smaak nog duidelijker te visualiseren nemen we een volgende stap in het woonadvies. Wat is namelijk de eye-catcher waar u naar op zoek bent. Welk meubelstuk geeft het wow-effect binnen uw inrichting? Natuurlijk kan dit een accessoire zijn, maar ook de toepassing van een bepaalde kleur of een bepaald behang kan er voor zorgen dat de inrichting in het oog springt.

Finetunen van het resultaat met maatwerk

Als we uw beeld van de inrichting helemaal hebben bepaald, dan komen de stalen op tafel, zodat we de precieze stoffen en materialen kunnen bepalen. Een stukje maatwerk komt hierin dan ook goed tot zijn recht.

Wanneer het nodig is, dan tekenen wij de meubels op maat voor u uit in het 3D-plan. We zorgen er daarbij altijd voor dat fabrikanten de meubels ook echt kunnen maken zoals wij ze ontwerpen. Hoewel we ook werken met standaard producten is dat dus geen noodzaak. We gaan graag in op uitdagende situaties die bij u voor kunnen komen.

Ons woonadvies

Hoewel onze adviezen heel uitgebreid kunnen zijn en de volledige invulling van het huis kan omvatten, adviseren we u natuurlijk ook graag wanneer het bijvoorbeeld slechts om een enkele kleur op de muur gaat, of wanneer u een specifieke hoek van de woonkamer opnieuw wilt inrichten.

Onze adviezen zijn niet altijd geheel vrijblijvend, daar moeten we eerlijk in zijn. Omdat we u graag goed adviseren investeren wij namelijk ook behoorlijk wat tijd in een project, zeker wanneer het maatwerk betreft. Wanneer u er echter voor kiest om de meubelstukken of adviezen ter harte te nemen en bij ons af te nemen, dan berekenen wij de uren niet aan u door en brengen we deze in mindering op de rekening.

Wilt u zich graag laten adviseren? Stuur ons dan een bericht of bel ons gerust.

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel