Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
koel huis

Tips om het huis koel te houden tijdens warme dagen

Wat kunt u allemaal doen om het huis koel te houden tijdens warme zomerdagen? Het kan nog al eens warm worden tijdens de Nederlandse zomers. Heerlijk, die warme temperaturen, maar na een dag in de zon is het fijn om binnen de verkoeling op te kunnen zoeken. Buiten het aanschaffen van een airco zijn er veel slimme oplossingen, waarmee het huis lekker koel blijft. Zo komt u prettig thuis en slaapt u beter tijdens een hittegolf of warme week.

Onderschat de kracht van raamdecoratie niet

Zonwerende raamdecoratie en/of gordijnen zijn uw beste vriend als het gaat om een koel huis. Wanneer u deze zorgvuldig iedere ochtend dicht doet, zorgt u ervoor dat de warmte zo veel mogelijk buiten blijft. Verduisterende gordijnen hebben een extra laag stof aan de achterkant, net als verduisterende rolgordijnen, plissés en duette’s. De zon die de hele dag door een raam schijnt is één van de grootste veroorzakers van warmte in huis. Investeer daarom in goede (verduisterende) raamdecoratie, die helpt bij het koelhouden van uw huis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze collectie.

Goede isolatie is belangrijk

Goede isolatie houdt veel warmte tegen en zorgt voor een koel huis. Is dit in uw woning niet het geval? Dan kan zonwering ook goed helpen, net als bomen of planten tegen de muur. Zo kan een groen dak 2 tot 4 graden schelen in huis. De buitenkant van uw huis is niet iets om te negeren wanneer het gaat om een koel huis. Wanneer u ervoor zorgt dat de buitenkant zo min mogelijk directe zon ontvangt, zal dat binnen voor een betere temperatuur zorgen.

Tips voor een koele slaapkamer

De belangrijkste plek in huis om koel te houden is natuurlijk de slaapkamer. Ook hier kunt u verschillende tips toepassen om de ruimte zo koel mogelijk te houden, zodat u heerlijk kunt slapen. Ook zijn er verschillende producten die werken, zoals extra verkoelende hoeslakens en kussenslopen. Bekijk onze tips voor een koele slaapkamer in een vorig blog.

Samen doen we bij Van Hulst Wonen ons best om van uw huis een thuis te maken! Dat kan op heel veel manieren. Komt u beslist eens bij ons langs en laat u verrassen en inspireren door onze collecties. Heeft u nu al een vraag? Bel ons dan gerust of stuur ons een berichtje.

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel