Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Koele slaapkamer

Onze tips voor een koele slaapkamer

Heeft u in de zomer moeite met het creëren van een koele slaapkamer? De zomer is begonnen en meteen staat er mogelijke hittegolf voor de deur. Hoewel we vrolijk worden van de grote hoeveelheid zonuren, is slapen in een te warme slaapkamer niet prettig. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de temperatuur in de slaapkamer wat aangenamer te maken. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

1.      Gebruik de ramen op een slimme manier

Zorg overdag dat de gordijnen en het raam dicht zijn, zodat er geen zonlicht binnenkomt. Op de momenten dat de zon weg is en er een briesje staat kunt u de ramen weer open zetten. Heeft u een ventilator? Richt deze dan op het open raam, zodat u van beide kanten een briesje voelt. Is het zo warm dat er geen frisse wind naar binnenkomt? Hang dan een grote, natte handdoek voor het openstaand raam of ventilator. De warme lucht van buiten waait dan langs de koude, natte handdoek en er komt een fris briesje de kamer in die zorgt voor een koele slaapkamer.

2.      Beddengoed voor een koele slaapkamer

Ook in uw beddengoed kunt u een aantal dingen aanpassen om te zorgen voor een koele slaapkamer. Zo zorgt een lichtgewicht bedlinnen ervoor dat uw bed goed ventileert. Ook het materiaal van uw dekbed is belangrijk. Zo laten synthetische dekbedden minder lucht door en houden de lichaamstemperatuur vast. Daarnaast kunt u in de zomer uw dikke kussen vervangen door een kleinere en stevige variant. Het hoofd is gevoelig voor warmte en een dik kussen houdt de warmte vast.

Om u hierin te helpen verkopen wij hoeslakens en kussenslopen die extra verkoelend zijn. Deze hebben een speciale technologie om de ideale slaaptemperatuur te reguleren. Deze kleine aanpassingen in beddengoed kunnen een groot verschil maken voor een koele slaapkamer!

3.      Verkoel het lichaam

Het verkoelen van het lichaam voor of tijdens het slapen zorgt dan misschien niet direct voor een koele slaapkamer, maar het helpt u wel om goed te slapen wanneer de slaapkamer niet zo koel is. Hieronder een aantal tips om uw lichaam te verkoelen:

  • Slaap onder een natte handdoek of met een vochtig shirt aan. Pas wel op voor waterschade aan het matras!
  • Het verkoelen van uw nek en voeten helpt aangezien de temperatuur van deze lichaamsdelen doorwerkt in het hele lichaam. Doe dit bijvoorbeeld door een koelelement in de nek te leggen of natte sokken aan te trekken.
  • Neem een koude douche voor u gaat slapen.

Naast het hebben van een koele slaapkamer, helpt het gebrek aan muggen ook bij een goede nachtrust. Wij verkopen bijvoorbeeld een speciaal soort kussensloop dat muggen weert, ook erg handig voor op vakantie.

Heeft u daarnaast al eens nagedacht over het aanschaffen van horren? Deze zorgen voor frisse lucht binnen, maar houden insecten buiten. Lees meer over de verschillende soorten horren. Meer informatie over een koele slaapkamer en alle producten die hierbij helpen? Loop eens binnen in onze winkel en wij geven u graag advies.

Recente blogs

Creëer warmte en stijl met uniekek vloerkleden in organische vormen

Een huis transformeren in een warm en gezellig toevluchtsoord begint met het toevoegen van de juiste elementen. Vloerkleden spelen hierbij een cruciale rol, en bij Van Hulst Wonen hebben we een prachtige collectie vloerkleden in organische of bijzondere vormen die je interieur niet alleen verfraaien, maar ook een comfortabel...

Lees het hele artikel

Topkwaliteit voor minder: korting op onze showroom modellen in januari

Wilt u het nieuwe jaar starten met een nieuwe look in huis? Dat kan! Januari is namelijk de maand waarin we onze eenmalige showroommodellen opruimen, wat betekent dat u exclusieve meubels van hoge kwaliteit kunt bemachtigen tegen leuke prijzen.

Lees het hele artikel