Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Koele slaapkamer

Onze tips voor een koele slaapkamer

Heeft u in de zomer moeite met het creëren van een koele slaapkamer? De zomer is begonnen en meteen staat er mogelijke hittegolf voor de deur. Hoewel we vrolijk worden van de grote hoeveelheid zonuren, is slapen in een te warme slaapkamer niet prettig. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de temperatuur in de slaapkamer wat aangenamer te maken. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

1.      Gebruik de ramen op een slimme manier

Zorg overdag dat de gordijnen en het raam dicht zijn, zodat er geen zonlicht binnenkomt. Op de momenten dat de zon weg is en er een briesje staat kunt u de ramen weer open zetten. Heeft u een ventilator? Richt deze dan op het open raam, zodat u van beide kanten een briesje voelt. Is het zo warm dat er geen frisse wind naar binnenkomt? Hang dan een grote, natte handdoek voor het openstaand raam of ventilator. De warme lucht van buiten waait dan langs de koude, natte handdoek en er komt een fris briesje de kamer in die zorgt voor een koele slaapkamer.

2.      Beddengoed voor een koele slaapkamer

Ook in uw beddengoed kunt u een aantal dingen aanpassen om te zorgen voor een koele slaapkamer. Zo zorgt een lichtgewicht bedlinnen ervoor dat uw bed goed ventileert. Ook het materiaal van uw dekbed is belangrijk. Zo laten synthetische dekbedden minder lucht door en houden de lichaamstemperatuur vast. Daarnaast kunt u in de zomer uw dikke kussen vervangen door een kleinere en stevige variant. Het hoofd is gevoelig voor warmte en een dik kussen houdt de warmte vast.

Om u hierin te helpen verkopen wij hoeslakens en kussenslopen die extra verkoelend zijn. Deze hebben een speciale technologie om de ideale slaaptemperatuur te reguleren. Deze kleine aanpassingen in beddengoed kunnen een groot verschil maken voor een koele slaapkamer!

3.      Verkoel het lichaam

Het verkoelen van het lichaam voor of tijdens het slapen zorgt dan misschien niet direct voor een koele slaapkamer, maar het helpt u wel om goed te slapen wanneer de slaapkamer niet zo koel is. Hieronder een aantal tips om uw lichaam te verkoelen:

  • Slaap onder een natte handdoek of met een vochtig shirt aan. Pas wel op voor waterschade aan het matras!
  • Het verkoelen van uw nek en voeten helpt aangezien de temperatuur van deze lichaamsdelen doorwerkt in het hele lichaam. Doe dit bijvoorbeeld door een koelelement in de nek te leggen of natte sokken aan te trekken.
  • Neem een koude douche voor u gaat slapen.

Naast het hebben van een koele slaapkamer, helpt het gebrek aan muggen ook bij een goede nachtrust. Wij verkopen bijvoorbeeld een speciaal soort kussensloop dat muggen weert, ook erg handig voor op vakantie.

Heeft u daarnaast al eens nagedacht over het aanschaffen van horren? Deze zorgen voor frisse lucht binnen, maar houden insecten buiten. Lees meer over de verschillende soorten horren. Meer informatie over een koele slaapkamer en alle producten die hierbij helpen? Loop eens binnen in onze winkel en wij geven u graag advies.

Recente blogs

De perfecte verduisterende gordijnen voor elke ruimte

Bij Van Hulst Wonen begrijpen we dat een goede nachtrust essentieel is voor je welzijn. Daarom bieden we een uitgebreide collectie verduisterende gordijnen aan, perfect om elke kamer in je huis te transformeren. Of je nu op zoek bent naar een serene slaapkameromgeving, een donkere thuisbioscoop, of gewoon wat...

Lees het hele artikel

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel