Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
hoofdkussen

Tips bij het kiezen van een goed hoofdkussen

Slaapt u de laatste tijd niet zo goed? Heeft u last van rug- en nekklachten? Misschien is het tijd voor een ander hoofdkussen! Er is veel aanbod en variatie in hoofdkussens en daarom kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet voor het kiezen van een goed hoofdkussen.

De slaaphouding is bepalend

Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat het hoofd tijdens het slapen niet te ver naar voren, naar achteren of opzij buigt. Het werkt hierin samen met het matras, waardoor uw hoofd ongeveer in een rechte lijn ligt met de ruggengraat. Om een hoofdkussen hierop aan te passen is het belangrijk te weten wat uw favoriete slaaphouding is. Slaapt u het liefst op uw rug, zij of buik?

De hoogte van het hoofdkussen

Een hoofdkussen heeft twee belangrijkste functies, namelijk het gat opvullen tussen het hoofd en het matras wanneer u ligt en het bieden van ondersteuning voor een ontspannen nachtrust. De ideale hoogte is afhankelijk van de slaaphouding, maar varieert doorgaans tussen de 8 en 12 centimeter. Ook schouderbreedte speelt een rol, hoe breder uw schouders, hoe hoger het kussen dat u nodig heeft.

Voor mensen die slapen op hun rug is het belangrijk om te letten op de hoogte van het kussen. Het hoofdkussen dient namelijk wat hoger te zijn in de nek dan bij het achterhoofd, zodat het hoofd niet te ver naar voren buigt.

Zijslapers met brede schouders zijn het beste af met een dikker kussen. Het is van belang dat de schouders tegen het kussen aan liggen, en dus niet erop.

Buikslapers kunnen het beste kiezen voor een heel dun kussen. Hiermee wordt de ademhaling het minst belemmerd en blijft de nek in lijn met de ruggengraat.

Test het kussen met ons uitleenprogramma

Met ons uitleenprogramma heeft u de mogelijkheid om eerst een aantal nachten op het hoofdkussen te slapen, voordat u tot aanschaf overgaat. Wanneer het kussen niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u met een ander model verder testen. Net zo lang totdat u het meest geschikte hoofdkussen heeft gevonden.

In onze showroom hebben wij een groot aanbod aan hoofdkussens, met verschillende hoogtes, vormen en materialen. Wij zijn o.a. dealer van Tempur hoofdkussens en Butterfly-hoofdkussens. Aan de hand van uw wensen en slaaphouding kunnen wij een professioneel advies bieden, waardoor u gemakkelijker de keuze kunt maken voor een passend hoofdkussen. Komt u gerust eens langs!

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel