Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Akoestiek in huis

Drie tips voor een verbeterde akoestiek in huis

We zitten met zijn allen thuis, en het ziet er naar uit dat dat nog eventjes gaat duren. We zijn dus veel meer samen thuis dan voorheen. Binnen een gezin werken kinderen thuis voor school, ouders werken wellicht ook vanuit huis. Jongere kinderen spelen in huis en pubers vermaken zich zodra ze voor school klaar zijn met games of Tik Tok. Stil is het dan niet echt in huis, dat is onmogelijk, de akoestiek is veranderd. Wel kunnen we een aantal dingen doen zodat het geluid in huis gereduceerd en zodat het wat minder op je af komt. Wij geven een aantal tips om het geluid in huis te verbeteren!

1.      Velvet grondstoffen zorgen voor een betere akoestiek in huis

Velvet grondstoffen, ook wel bekend als velours, zorgen voor een betere akoestiek in huis. Deze stof is namelijk in staat om geluidstrillingen het beste op te nemen en zorgt daarnaast voor de minste weerkaatsing. In principe dempt deze stof dus het geluid. Sommige mensen denken bij velours meteen aan een ‘winters’ gevoel, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. De stof past namelijk ook heel goed in zomerse lichte kleuren en pastelkleuren. De zomerse trendkleuren zijn daarnaast goed te combineren met zandtinten, bekijk daarvoor eens ons blog over trendkleuren.

2.      Een vloerkleed kan een groot verschil maken

Heeft u een harde vloer als PVC, laminaat of vinyl? Dan kan een vloerkleed eenvoudig zorgen voor een betere akoestiek in huis. Voornamelijk in ruimtes waar geen gordijnen hangen, maar is gekozen voor andere raambekleding zoals houten jaloezieën, kan het een groot verschil maken. Een vloerkleed geeft dan meer demping van het geluid, bovendien zijn ze sfeerbepalend en houden ze warmte vast. Ze zijn er in vele soorten en maten, voor ieder wat wils!

3.      Een goede ondervloer zorgt voor een stiller huis

Bij een nieuwe pvc vloer, vinyl, tapijt of laminaatvloer hoort ook een bijpassende ondervloer. Er zijn daarin heel veel keuzes. Ook al is hij niet direct zichtbaar, het is belangrijk om goed na te denken over de ondervloer. Deze speelt namelijk een essentiële rol bij de akoestiek in huis. Een goede ondervloer zorgt voor een vermindering van het contactgeluid en zorgt bovendien voor een stabiele vloer.

Heeft u vragen over hoe u de akoestiek in huis verder kunt verbeteren? Of wilt u aan de slag met bovenstaande tips, laat het ons dan weten en we denken graag mee!

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel