Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Akoestiek in huis

Drie tips voor een verbeterde akoestiek in huis

We zitten met zijn allen thuis, en het ziet er naar uit dat dat nog eventjes gaat duren. We zijn dus veel meer samen thuis dan voorheen. Binnen een gezin werken kinderen thuis voor school, ouders werken wellicht ook vanuit huis. Jongere kinderen spelen in huis en pubers vermaken zich zodra ze voor school klaar zijn met games of Tik Tok. Stil is het dan niet echt in huis, dat is onmogelijk, de akoestiek is veranderd. Wel kunnen we een aantal dingen doen zodat het geluid in huis gereduceerd en zodat het wat minder op je af komt. Wij geven een aantal tips om het geluid in huis te verbeteren!

1.      Velvet grondstoffen zorgen voor een betere akoestiek in huis

Velvet grondstoffen, ook wel bekend als velours, zorgen voor een betere akoestiek in huis. Deze stof is namelijk in staat om geluidstrillingen het beste op te nemen en zorgt daarnaast voor de minste weerkaatsing. In principe dempt deze stof dus het geluid. Sommige mensen denken bij velours meteen aan een ‘winters’ gevoel, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. De stof past namelijk ook heel goed in zomerse lichte kleuren en pastelkleuren. De zomerse trendkleuren zijn daarnaast goed te combineren met zandtinten, bekijk daarvoor eens ons blog over trendkleuren.

2.      Een vloerkleed kan een groot verschil maken

Heeft u een harde vloer als PVC, laminaat of vinyl? Dan kan een vloerkleed eenvoudig zorgen voor een betere akoestiek in huis. Voornamelijk in ruimtes waar geen gordijnen hangen, maar is gekozen voor andere raambekleding zoals houten jaloezieën, kan het een groot verschil maken. Een vloerkleed geeft dan meer demping van het geluid, bovendien zijn ze sfeerbepalend en houden ze warmte vast. Ze zijn er in vele soorten en maten, voor ieder wat wils!

3.      Een goede ondervloer zorgt voor een stiller huis

Bij een nieuwe pvc vloer, vinyl, tapijt of laminaatvloer hoort ook een bijpassende ondervloer. Er zijn daarin heel veel keuzes. Ook al is hij niet direct zichtbaar, het is belangrijk om goed na te denken over de ondervloer. Deze speelt namelijk een essentiële rol bij de akoestiek in huis. Een goede ondervloer zorgt voor een vermindering van het contactgeluid en zorgt bovendien voor een stabiele vloer.

Heeft u vragen over hoe u de akoestiek in huis verder kunt verbeteren? Of wilt u aan de slag met bovenstaande tips, laat het ons dan weten en we denken graag mee!

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel