Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Plisse hordeur horren

Horren: frisse lucht binnen, insecten buiten

De lente is weer begonnen, maar we kunnen niet te veel naar buiten. Dat maakt het des te belangrijker om frisse lucht in huis te halen, bijvoorbeeld met horren. Horren zorgen er namelijk voor dat er frisse lucht binnen komt, maar houden insecten buiten.

Onze horren bieden volop mogelijkheden om huw huis optimaal te ventileren en zijn dus een ideale oplossing voor deze lente. Voor de gehele horrencollectie geldt dat het mogelijk is deze voor u op maat te maken. We gebruiken alleen de beste materialen, zodat u ervan bent verzekerd dat de horren jarenlang meegaan. Standaard leveren wij de horren in een aantal vaste kleuren, maar optioneel zijn de horren ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Verschillende soorten horren

Er zijn veel verschillende soorten horren. Bent u er nog niet helemaal uit welk type hor voor u het meest geschikt is? We beschrijven de vershillende typen horren die wij verkopen allemaal kort hieronder.

Rolhor

De rolhor is geruisloos en heeft een eigentijds design. Hij is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, voor vrijwel alle raamsoorten. De rolhor is hiermee erg geschikt voor dakramen.

Inzethor

De inzethor is praktisch omdat deze zowel binnen als buiten, zonder boren of schroeven, gemonteerd kan worden. Dit type hor is speciaal ontwikkeld voor draai-kiepramen.

Inzetrolhor

Een combinatie van de bovengenoemde rolhor en inzethor is een inzetrolhor. Dit type hor combineert de voordelen van beide horren en is hiermee zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Vaste hor

Heeft u een kozijn met een kleine diepte? Dan is een vaste hor wellicht een oplossing. De plaatsing van dit type hor is zowel binnen als buiten mogelijk.

Voorbeeld van een vaste hor

Deuroplossingen

Horren voor in deuren zijn minstens zo handig. Zo kunt u bijvoorbeeld de achterdeur naar de tuin lekker open laten staan, zonder ongewenste insecten binnen te krijgen. Ook in hordeuren zijn verschillende opties, die we hieronder beschrijven.

Plissé hordeur

Dit is de meest populaire hordeur. Bij dit type hordeur wordt het gaas niet opgerold, maar gevouwen in plissé vorm. De treklijst kan op elke gewenste stand staan. De ondergeleider van deze deur is slechts 3 mm hoog. Daarmee is dit type deur veilig en kind- en rolstoelvriendelijk.

Rolhordeur

Bij een rolhordeur wordt het gaas windvast opgesloten door een sterke constructie. De deur stopt automatisch op een ingesteld stoppunt, of op meerdere posities, afhankelijk van het type en de wensen.

Scharnieren hordeur

Een scharnieren hordeur is opgebouwd uit een elegant, afgerond profiel, waarbij de handgreep is verwerkt in de duwplaat. Naast een standaarduitvoering kunt u kiezen voor een zelfsluitende deur, of een deur die zowel van binnen als van buiten opengeduwd kan worden. Dit is erg handig voor wanneer u bijvoorbeeld uw handen vol heeft.

Schuivende hordeur

Dan is er ook nog de schuivende hordeur. Dit type is ideaal voor grote deuropeningen. De stabiele aluminium geleiders en de gelagerde wieltjes in de ondergeleider zorgen gegarandeerd voor een lichte bediening en lange levensduur. Bovendien is deze deur gemakkelijk te verwijderen in het naseizoen, om hem weer terug te plaatsen in het hoogseizoen.

Het gaas in horren

Afhankelijk van het model dat uw voorkeur heeft, kunt u kiezen voor verschillende soorten gaas, met diverse kleuren, dessins en structuren. Zo verkopen wij bijvoorbeeld een Luxaflex gaas dat voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid. De structuur hiervan is dusdanig fijn dat zelfs de kleinste insecten er niet doorheen kunnen. In onze collectie is ook een speciaal pollengaas, dat pollen uit de lucht filtert. Hierdoor wordt de kans op hooikoortsklachten minder.

Heeft u interesse in een nieuw hor? Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning, afgestemd op uw wensen? Laat het ons weten of kom een keertje langs in de winkel.

Wij hebben onze deuren nog steeds geopend voor klanten, maar houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel