Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Trendkleuren bruintinten

Trendkleuren wonen 2020

We moeten allemaal wat meer binnenblijven, maar inmiddels zien we het zonnetje weer vaker en lijkt de lente voor de deur te staan. Een goed moment dus om eens te kijken naar de trendkleuren van 2020, zo kunt u de woning een nieuwe look geven met kleine aanpassingen. Brancheorganisatie InRetail zet ieder jaar de belangrijkste en nieuwste woontrends op een rijtje. Daar horen natuurlijk ook de trendkleuren bij. Hieronder lichten we vier verschillende trends uit van 2020, met ieder een eigen set trendkleuren. Welke is uw favoriet?

pastelstinten trendkleuren

Creëer rust met pasteltinten

De trendkleuren binnen de trend ‘Inner Retreat’ spelen in op ons drukke leven door een gevoel van rust te creëren in alle chaos en prikkels van het dagelijks leven. De trendkleuren die bij dit themahoren bestaan uit lichte, tere pasteltinten die aangevuld worden met rustige natuurtinten en hier en daar een roze accent. Het aandeel wit is bovendien erg belangrijk in dit kleurenpalet.

Trendkleuren culturen

Een mix van verschillende culturen

De trend ‘Blended Cultures’ representeert de behoefte om de wereld te verkennen. Het staat voor openheid en diversiteit. Steeds meer zien we dat verschillende culturen en bijbehorende elementen moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. De trendkleuren die hierbij horen zijn dus ook erg verschillend. Er komen zowel grijze tinten als felle kleuren aan bod, gecombineerd met natuurlijke kleuren. Het leidt tot unieke kleurcombinaties waarbij u kunt kiezen voor subtiele kleuraccenten of meer opvallende, bonte kleurcombinaties.

trendkleuren industrieel

Invloeden van de jaren ’70 en ‘80

Deze woontrend, genaamd ‘Street Savage’, richt zich op industriële materialen, uitgesproken kleuren en krachtige designs. De boodschap van deze trend is dat het allemaal niet zo perfect hoeft, het mag daarnaast best een beetje origineel zijn. Ondanks dat invloeden uit de jaren ’70 en ’80 worden geïmplementeerd, kunt u toch zorgen voor een eigentijdse uitstraling. De bijbehorende trendkleren bestaan dan ook uit een reeks heldere, contrasterende en krachtige kleuren die gecombineerd worden met beton grijs, natuurlijk beige en industrieel zwart.

Trendkleuren bruintinten

Verschillende bruintinten

‘Flintstone Chique’ is de laatste woontrend van 2020, maar zeker niet de minste. Deze trend speelt in op de behoefte aan milieuvriendelijk interieurproducten. Verschillende bruintinten zijn in deze trend populair. De kleuren lopen van naturel en huidkleurig roze naar koele en warme bruintinten, waarbij deze aangevuld kunnen worden met grijs en goud en zilver.

Heeft u ook helemaal zin in het opfrissen van uw woning nu de lente voor de deur staat? Kom eens langs in onze winkel! We helpen graag verder met uw wensen.

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel