Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Trendkleuren bruintinten

Trendkleuren wonen 2020

We moeten allemaal wat meer binnenblijven, maar inmiddels zien we het zonnetje weer vaker en lijkt de lente voor de deur te staan. Een goed moment dus om eens te kijken naar de trendkleuren van 2020, zo kunt u de woning een nieuwe look geven met kleine aanpassingen. Brancheorganisatie InRetail zet ieder jaar de belangrijkste en nieuwste woontrends op een rijtje. Daar horen natuurlijk ook de trendkleuren bij. Hieronder lichten we vier verschillende trends uit van 2020, met ieder een eigen set trendkleuren. Welke is uw favoriet?

pastelstinten trendkleuren

Creëer rust met pasteltinten

De trendkleuren binnen de trend ‘Inner Retreat’ spelen in op ons drukke leven door een gevoel van rust te creëren in alle chaos en prikkels van het dagelijks leven. De trendkleuren die bij dit themahoren bestaan uit lichte, tere pasteltinten die aangevuld worden met rustige natuurtinten en hier en daar een roze accent. Het aandeel wit is bovendien erg belangrijk in dit kleurenpalet.

Trendkleuren culturen

Een mix van verschillende culturen

De trend ‘Blended Cultures’ representeert de behoefte om de wereld te verkennen. Het staat voor openheid en diversiteit. Steeds meer zien we dat verschillende culturen en bijbehorende elementen moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. De trendkleuren die hierbij horen zijn dus ook erg verschillend. Er komen zowel grijze tinten als felle kleuren aan bod, gecombineerd met natuurlijke kleuren. Het leidt tot unieke kleurcombinaties waarbij u kunt kiezen voor subtiele kleuraccenten of meer opvallende, bonte kleurcombinaties.

trendkleuren industrieel

Invloeden van de jaren ’70 en ‘80

Deze woontrend, genaamd ‘Street Savage’, richt zich op industriële materialen, uitgesproken kleuren en krachtige designs. De boodschap van deze trend is dat het allemaal niet zo perfect hoeft, het mag daarnaast best een beetje origineel zijn. Ondanks dat invloeden uit de jaren ’70 en ’80 worden geïmplementeerd, kunt u toch zorgen voor een eigentijdse uitstraling. De bijbehorende trendkleren bestaan dan ook uit een reeks heldere, contrasterende en krachtige kleuren die gecombineerd worden met beton grijs, natuurlijk beige en industrieel zwart.

Trendkleuren bruintinten

Verschillende bruintinten

‘Flintstone Chique’ is de laatste woontrend van 2020, maar zeker niet de minste. Deze trend speelt in op de behoefte aan milieuvriendelijk interieurproducten. Verschillende bruintinten zijn in deze trend populair. De kleuren lopen van naturel en huidkleurig roze naar koele en warme bruintinten, waarbij deze aangevuld kunnen worden met grijs en goud en zilver.

Heeft u ook helemaal zin in het opfrissen van uw woning nu de lente voor de deur staat? Kom eens langs in onze winkel! We helpen graag verder met uw wensen.

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel