Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
sofa

Hoe onderhoud ik mijn meubels?

Hoe houdt u uw nieuwe meubel zo lang mogelijk mooi en nieuw? Wat moet u doen wanneer er onverhoopt toch een vlek in komt? Wij delen hieronder wat praktische en laagdrempelige tips voor het onderhouden van uw meubels, zonder dat dit veel werk hoeft te zijn.

Wel willen we u waarschuwen, ieder materiaal en ieder meubel is verschillend. Heeft u een stoffen bank? Een lederen bank? Dat maakt nogal wat verschil. Elk materiaal reageert anders op bepaalde middelen. Vraag daarom altijd onderhoudsadvies bij aankoop van uw meubel, of kom eens langs in onze winkel.

Basistips voor het onderhoud van meubels

1. Stofzuig regelmatig uw zitmeubel

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is aan te raden om vanaf de aankoop uw zitmeubel één maal per week te stofzuigen, voor het beste onderhoud. Gebruik hiervoor een zachte borstel die niet beschadigt en strijk voorzichtig over de stof.

2. Vermijd zonlicht en warmte

Plaats uw meubelen nooit in direct zonlicht of te dicht bij een warmtebron zoals een verwarming of open haard. Fel zonlicht tast de kleur van het leder of de stoffering aan en dichtbij een warmtebron zal het leder snel uitdrogen, dat willen we voorkomen

3. Het opschudden en omdraaien van kussens

De vulling van de meeste rug kussens zijn erg veerkrachtig, maar voor het beste resultaat kunt u ze het beste twee tot drie keer per week opschudden. Voor zitkussens raden we aan dit ongeveer één keer per week te doen, net als het stofzuigen.

4. Zorg voor een goed onderhoud met geschikte onderhoudsmiddelen

Het is altijd raadzaam om houten en leren meubelen te onderhouden met een geschikt onderhoudsmiddel. Wij verkopen de producten van Oranje Furniture Care. Zij bieden hoogwaardige verzorgingsproducten, waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw meubel de beste verzorging krijgt! Wilt u weten welk product het beste bij uw type meubel past? Kom dan eens langs in onze winkel.

Help, ik heb een vlek! Wat nu?

Vlekken zijn nooit fijn, maar wanneer u kalm blijft en snel handelt hoeft er niets aan de hand te zijn. Hieronder wat tips om het zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen

4. Testen is het halve werk

Test iedere behandelmethode eerst op een minder zichtbare plek van je meubel, zodat u kunt zien wat het doet met het materiaal.

5. Onderneem snel actie

Het is belangrijk om snel te schakelen bij vlekken en deze direct te verwijderen. Doe dit wel altijd met een vlekkenspray geschikt voor meubilair. Zelfs de meest hardnekkige vlekken mag u nooit behandelen met vlekverwijderaars, oplosmiddelen of andere agressieve middelen als aceton, wasbenzine en alcohol. Gebruik dus altijd een geschikte vlekkenspray voor meubels. Het is een biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk product dat heel effectief dient als textielreiniger. Wij kunnen u adviseren over een juiste vlekkenreiniger.

Heeft u vragen over meubelonderhoud? Kom dan eens langs in onze winkel en wij geven graag advies!

Recente blogs

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel

Een nieuwe trap zonder verbouwing: het kan met onze nieuwe traprenovaties

Trappen zijn vaak het ondergeschoven kindje als het gaat om woningrenovaties. Toch spelen ze een cruciale rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit van een huis. Sinds kort zijn we gestart met het aanbieden van traprenovaties, waarmee je trap weer tientallen jaren mee kan, zonder ingrijpende verbouwing.

Lees het hele artikel