Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
PVC Vloeren

De voordelen van een PVC vloer

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Overweeg dan eens om een PVC vloer te nemen. We zien dat PVC vloeren steeds populairder worden en dat is niet zo gek. Dit type vloer heeft namelijk een groot aantal voordelen, waardoor steeds meer huishoudens kiezen voor het nemen van een PVC vloer. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees snel verder.

Duurzaam, comfortabel en sterk

Een groot voordeel van PVC vloeren is het combineren van een mooi design met een hele praktische vloer. Een PVC vloer is oersterk en heeft een hoge slijtvastheid, waardoor hij erg lang mee gaat. Een PVC vloer wordt namelijk geplaatst in meerdere lagen, met een ondervloer en daarboven stroken of tegels (afhankelijk van de design keuze).

Gemakkelijk in onderhoud

PVC vloeren zijn volledig onderhoudsvrij en bovendien erg hygiënisch. Door ze te reinigen met lauwwarm water en een speciale PVC reiniger wordt de vloer snel schoon. Een PVC vloer voelt tevens erg zacht en veerkrachtig aan de voeten. Deze voordelen zijn met name erg prettig wanneer u kinderen of huisdieren heeft.

De ruime keuze in PVC vloeren

Mede door de stijgende populariteit van PVC vloeren, is er heel veel keuze in verschillende designs. Bent u op zoek naar de uitstraling van een echte houten vloer, of juist een tegelvloer? Geen probleem, er zijn veel verschillende opties voor natuurgetrouwe designs.

Niet alleen in de vloeren zelf heeft u veel keuze, maar ook in de ruimtes waar ze van toepassing kunnen zijn. Door de flexibele mogelijkheden en de producteigenschappen zijn PVC vloeren erg fijn voor zowel woon- en slaapkamers, als voor keukens. U hoeft hierbij geen rekening te houden met hoogte van deuren of plinten vanwege het dunne design van PVC vloeren.

Geluidsisolerend en geschikt voor vloerverwarming

Nieuw in ons assortiment is de LayRed PVC vloer. Een meerlaagse vloer die stijlvol design combineert met ongeëvenaard comfort en een weergaloze sterkte. Hierdoor is deze vloer ontwikkeld voor extreme situaties. De vloer is tevens erg geschikt voor bijvoorbeeld appartementen, doordat de vloer voldoet aan een geluidsisolerende waarde van meer dan 10db. De LayRed PVC vloer heeft een geïntegreerde ondervloer die zorgt voor een sterkere geluidsdemping en een betere uitvlakking van oneffenheden in een bestaand vloeroppervlak. Heeft u een vloerverwarming? Ook dat is geen probleem voor een PVC vloer.

Heeft u vragen over de keuze voor een PVC vloer of het aanleggen ervan? Laat het ons weten of kom eens langs in de winkel om ons assortiment te bekijken!

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel