Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Raamdecoratie

De verschillende soorten raamdecoratie

Raamdecoratie zorgt voor extra sfeer in je interieur en maakt het extra gezellig. Maar hoe kies je voor welke soort raamdecoratie je gaat? Er zijn veel verschillende opties. Van gordijnen, tot jaloezieën en alles daartussen. In deze blog benoemen we een aantal typen raamdecoratie en leggen we de verschillen uit.

Soorten raamdecoratie die minder voor de hand liggen

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met de verschillende typen gordijnen en jaloezieën. Wij willen je graag ook attenderen op andere soorten raamdecoratie, die wellicht wat minder voor de hand liggen. Neem bijvoorbeeld Duette Shades. Deze raambekleding transformeert de sfeer in de woning in combinatie met de natuurlijke omgeving. Het zorgt voor een subtiele filtering van daglicht, maar kan daarnaast ook ingezet worden voor het dempen van geluid en verlaging van energiegebruik. Duettes hebben namelijk een dubbele stoflaag die isolerend werkt. Multifunctioneel dus! De Duette Shades zijn ook nog eens flexibel en kunnen op maat gemaakt worden, passend voor ieder type woning.

Ook een plissé kan voor jouw woning een geschikte oplossing bieden. Zo kun je bij een plisse kiezen voor een stof die (semi)transparant is. Zo blijf je het zicht naar buiten behouden, maar is het raam wel aangekleed op een sfeervolle manier. Ook plissées werken isolerend door de gevouwen structuur en de plaatsing dicht tegen het raam.

Al gedacht aan houten jaloezieën

Het is een klassieker, maar we zien het weer steeds vaker terugkomen: de houten jaloezieën. Hiermee haal je een stukje natuurlijk materiaal in je huis, wat kan zorgen voor veel warmte. De houten jaloezieën die wij verkopen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten, zodat je precies kunt kiezen voor de look die bij jouw interieur past.

Wil je meer weten over de verschillende soorten raamdecoratie? Kom snel eens langs in onze winkel om te kijken wat bij jou past!

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel