Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Raamdecoratie

De verschillende soorten raamdecoratie

Raamdecoratie zorgt voor extra sfeer in je interieur en maakt het extra gezellig. Maar hoe kies je voor welke soort raamdecoratie je gaat? Er zijn veel verschillende opties. Van gordijnen, tot jaloezieën en alles daartussen. In deze blog benoemen we een aantal typen raamdecoratie en leggen we de verschillen uit.

Soorten raamdecoratie die minder voor de hand liggen

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met de verschillende typen gordijnen en jaloezieën. Wij willen je graag ook attenderen op andere soorten raamdecoratie, die wellicht wat minder voor de hand liggen. Neem bijvoorbeeld Duette Shades. Deze raambekleding transformeert de sfeer in de woning in combinatie met de natuurlijke omgeving. Het zorgt voor een subtiele filtering van daglicht, maar kan daarnaast ook ingezet worden voor het dempen van geluid en verlaging van energiegebruik. Duettes hebben namelijk een dubbele stoflaag die isolerend werkt. Multifunctioneel dus! De Duette Shades zijn ook nog eens flexibel en kunnen op maat gemaakt worden, passend voor ieder type woning.

Ook een plissé kan voor jouw woning een geschikte oplossing bieden. Zo kun je bij een plisse kiezen voor een stof die (semi)transparant is. Zo blijf je het zicht naar buiten behouden, maar is het raam wel aangekleed op een sfeervolle manier. Ook plissées werken isolerend door de gevouwen structuur en de plaatsing dicht tegen het raam.

Al gedacht aan houten jaloezieën

Het is een klassieker, maar we zien het weer steeds vaker terugkomen: de houten jaloezieën. Hiermee haal je een stukje natuurlijk materiaal in je huis, wat kan zorgen voor veel warmte. De houten jaloezieën die wij verkopen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten, zodat je precies kunt kiezen voor de look die bij jouw interieur past.

Wil je meer weten over de verschillende soorten raamdecoratie? Kom snel eens langs in onze winkel om te kijken wat bij jou past!

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel