Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
bed in slaapkamer

Wat is het juiste matras voor uw lighouding?

In ons vorige blog benoemden we het al even: er zijn veel verschillende soorten slapers. Bij iedere soort slaper hoort een juist matras. De investering in een kwalitatief goed matras is er een die u zeker terugverdiend in de vorm van heerlijke nachtrust en een fitter lichaam. Hoe kunt u het juiste matras kiezen? Wat zijn de kenmerken van een goed matras? En welk matras is het meest geschikt voor een rugslaper? En welke voor een zijslaper?

Matras met de juiste ondersteuning

Een goede ondersteuning van je ruggengraat is van groot belang bij het kiezen van een juist matras. Het is hierbij goed om te weten wat uw natuurlijke slaaphouding is, deze moet u namelijk aanhouden. In deze natuurlijke slaaphouding moet het matras de lichaamsvormen volgen zodat zenuwen niet bekneld raken.

Verschillende slaaphoudingen

Bent u een rugslaper? Dan is het belangrijk dat uw ruggenwervels hun natuurlijke vorm kunnen behouden. Dit betekent dat het matras niet te hard en niet te zacht moet zijn. Ondersteuning in de onderrug is in dit gevel extra belangrijk.

Slaapt u voornamelijk op uw zij? Dan moet u bij een keuze voor matras letten op de mate waarin uw heupen en schouders weg kunnen zakken. Wanneer u op een matras ligt, moet uw ruggengraat in een rechte lijn blijven. Een hoog en stevig kussen is voor een zijslaper tevens erg belangrijk.

Hoewel ze zeldzaam zijn, bestaan er ook buikslapers. Voor uw rug is dit niet altijd de beste houding, met name de onderrug kan hierdoor gevoelig zijn. U kunt dit deels ondervangen door het kiezen voor een juist matras, dat wat harder is. Dit kan bijvoorbeeld een hard pocketvering matras of een latex matras zijn.

Er zijn dus een aantal vuistregels, maar het blijft zo dat slaapcomfort erg persoonlijk is. Niet iedere buikslaper heeft baat bij een zacht matras. Bovendien is het zo dat de mate van hardheid in het matras deels wordt bepaald door je lichaamsgewicht.

Verschillende matrassen

Verschillende typen matrassen zijn allemaal op een andere manier opgebouwd. Er zitten bijvoorbeeld verschillen in de materialen die gebruikt worden, zoals schuim, latex, veren en polyether.

In onze winkel helpen wij u graag aan professioneel en persoonlijk advies, zodat we samen uw slaapcomfort kunnen verbeteren! Komt u een keertje langs?

Recente blogs

Creëer warmte en stijl met uniekek vloerkleden in organische vormen

Een huis transformeren in een warm en gezellig toevluchtsoord begint met het toevoegen van de juiste elementen. Vloerkleden spelen hierbij een cruciale rol, en bij Van Hulst Wonen hebben we een prachtige collectie vloerkleden in organische of bijzondere vormen die je interieur niet alleen verfraaien, maar ook een comfortabel...

Lees het hele artikel

Topkwaliteit voor minder: korting op onze showroom modellen in januari

Wilt u het nieuwe jaar starten met een nieuwe look in huis? Dat kan! Januari is namelijk de maand waarin we onze eenmalige showroommodellen opruimen, wat betekent dat u exclusieve meubels van hoge kwaliteit kunt bemachtigen tegen leuke prijzen.

Lees het hele artikel