Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
bed in slaapkamer

Wat is het juiste matras voor uw lighouding?

In ons vorige blog benoemden we het al even: er zijn veel verschillende soorten slapers. Bij iedere soort slaper hoort een juist matras. De investering in een kwalitatief goed matras is er een die u zeker terugverdiend in de vorm van heerlijke nachtrust en een fitter lichaam. Hoe kunt u het juiste matras kiezen? Wat zijn de kenmerken van een goed matras? En welk matras is het meest geschikt voor een rugslaper? En welke voor een zijslaper?

Matras met de juiste ondersteuning

Een goede ondersteuning van je ruggengraat is van groot belang bij het kiezen van een juist matras. Het is hierbij goed om te weten wat uw natuurlijke slaaphouding is, deze moet u namelijk aanhouden. In deze natuurlijke slaaphouding moet het matras de lichaamsvormen volgen zodat zenuwen niet bekneld raken.

Verschillende slaaphoudingen

Bent u een rugslaper? Dan is het belangrijk dat uw ruggenwervels hun natuurlijke vorm kunnen behouden. Dit betekent dat het matras niet te hard en niet te zacht moet zijn. Ondersteuning in de onderrug is in dit gevel extra belangrijk.

Slaapt u voornamelijk op uw zij? Dan moet u bij een keuze voor matras letten op de mate waarin uw heupen en schouders weg kunnen zakken. Wanneer u op een matras ligt, moet uw ruggengraat in een rechte lijn blijven. Een hoog en stevig kussen is voor een zijslaper tevens erg belangrijk.

Hoewel ze zeldzaam zijn, bestaan er ook buikslapers. Voor uw rug is dit niet altijd de beste houding, met name de onderrug kan hierdoor gevoelig zijn. U kunt dit deels ondervangen door het kiezen voor een juist matras, dat wat harder is. Dit kan bijvoorbeeld een hard pocketvering matras of een latex matras zijn.

Er zijn dus een aantal vuistregels, maar het blijft zo dat slaapcomfort erg persoonlijk is. Niet iedere buikslaper heeft baat bij een zacht matras. Bovendien is het zo dat de mate van hardheid in het matras deels wordt bepaald door je lichaamsgewicht.

Verschillende matrassen

Verschillende typen matrassen zijn allemaal op een andere manier opgebouwd. Er zitten bijvoorbeeld verschillen in de materialen die gebruikt worden, zoals schuim, latex, veren en polyether.

In onze winkel helpen wij u graag aan professioneel en persoonlijk advies, zodat we samen uw slaapcomfort kunnen verbeteren! Komt u een keertje langs?

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel