Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Goed slapen

Maakt u van goed slapen een goed voornemen?

Goed slapen, wie wil dat niet? In de eerste weken van het nieuwe jaar zijn we bezig met veel verschillende dingen, maar ook met het maken en naleven van onze goede voornemens. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Gezonder leven, meer sporten, minder roken, minder drinken, we kennen ze wel. Echter vergeten veel mensen een hele belangrijke stap in het beteren van hun leven, namelijk het hebben van voldoende en hoogwaardige slaap.

Waarom is goed slapen zo belangrijk?

We weten allemaal dat goed slapen erg belangrijk is, maar het heeft daadwerkelijk invloed op heel veel aspecten in het dagelijks leven. Zo bent u scherper gedurende de dag, ziet u er beter uit en voelt u zich vrolijker. Op langere termijn zorgt het ervoor dat u minder snel ziek wordt en bovendien krijgt u meer controle over uw gewicht. Sommigen beweren zelfs dat het belangrijker is dan goed eten en bewegen.

Wat kunt u doen?

Behalve op tijd naar bed gaan zijn er nog andere dingen die u kunt doen om te zorgen voor een betere nachtrust. De keuze van het juiste bed, lattenbodem, kussen en matras heeft grote invloed op de kwaliteit van uw slaap. Uw wensen en slaapgedrag hebben dan weer heel veel invloed op welke producten het beste aansluiten. Zo is de keuze voor een matras sterk afhankelijk van uw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Wij raden dan ook altijd aan om te komen proefliggen, zo kunt u de verschillen het best voelen.

Ook in hoofdkussens zit erg veel verschil. We zien een hoofdkussen als de ergonomische aanvulling van het matras. Het is ontzettend belangrijk voor een juiste ondersteuning en houding, en draagt dus bij aan goed slapen. Een goed passend kussen zorgt voor een rechte en ontspannen wervelkolom. Bent u een rug- of buikslaper? Dan zult u meer baat hebben bij een kussen dat meer plat is. Voor zijslapers geldt dat een boller kussen vaak beter werkt.

Wij kunnen helpen

Zo zijn er allerlei verschillende opties voor verschillende soorten slapers. Wilt u iets verbeteren aan uw slaap? Kom dan eens langs in onze winkel en dan kijken we samen naar de opties die voor u werken.

Recente blogs

Dit zijn onze tips voor het perfecte moederdag cadeau

Moederdag nadert snel en bij Van Hulst Wonen willen we ervoor zorgen dat moeders overal de speciale dag krijgen die ze verdienen. Daarom hebben we een selectie van betoverende cadeau-ideeën samengesteld die perfect zijn om moeders te verwennen en hun huiselijke omgeving te verfraaien. Of ze nu van gezelligheid,...

Lees het hele artikel

Horren: De ideale oplossing voor een gezonde en insectvrije leefomgeving

Ben je op zoek naar horren voor een goede ventilatie in huis? Frisse lucht is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar naast de frisse lucht vinden ook ongewenste gasten zoals vliegen, wespen en muggen gemakkelijk hun weg naar binnen. Dat kan ons woongenot in de woon- en slaapkamer...

Lees het hele artikel