Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Goed slapen

Maakt u van goed slapen een goed voornemen?

Goed slapen, wie wil dat niet? In de eerste weken van het nieuwe jaar zijn we bezig met veel verschillende dingen, maar ook met het maken en naleven van onze goede voornemens. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Gezonder leven, meer sporten, minder roken, minder drinken, we kennen ze wel. Echter vergeten veel mensen een hele belangrijke stap in het beteren van hun leven, namelijk het hebben van voldoende en hoogwaardige slaap.

Waarom is goed slapen zo belangrijk?

We weten allemaal dat goed slapen erg belangrijk is, maar het heeft daadwerkelijk invloed op heel veel aspecten in het dagelijks leven. Zo bent u scherper gedurende de dag, ziet u er beter uit en voelt u zich vrolijker. Op langere termijn zorgt het ervoor dat u minder snel ziek wordt en bovendien krijgt u meer controle over uw gewicht. Sommigen beweren zelfs dat het belangrijker is dan goed eten en bewegen.

Wat kunt u doen?

Behalve op tijd naar bed gaan zijn er nog andere dingen die u kunt doen om te zorgen voor een betere nachtrust. De keuze van het juiste bed, lattenbodem, kussen en matras heeft grote invloed op de kwaliteit van uw slaap. Uw wensen en slaapgedrag hebben dan weer heel veel invloed op welke producten het beste aansluiten. Zo is de keuze voor een matras sterk afhankelijk van uw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Wij raden dan ook altijd aan om te komen proefliggen, zo kunt u de verschillen het best voelen.

Ook in hoofdkussens zit erg veel verschil. We zien een hoofdkussen als de ergonomische aanvulling van het matras. Het is ontzettend belangrijk voor een juiste ondersteuning en houding, en draagt dus bij aan goed slapen. Een goed passend kussen zorgt voor een rechte en ontspannen wervelkolom. Bent u een rug- of buikslaper? Dan zult u meer baat hebben bij een kussen dat meer plat is. Voor zijslapers geldt dat een boller kussen vaak beter werkt.

Wij kunnen helpen

Zo zijn er allerlei verschillende opties voor verschillende soorten slapers. Wilt u iets verbeteren aan uw slaap? Kom dan eens langs in onze winkel en dan kijken we samen naar de opties die voor u werken.

Recente blogs

Gordijnen op maat: welke kiest u?

Hoewel ze vele voordelen en functies hebben, zijn gordijnen ook echte sfeermakers. Een huis zonder gordijnen is het toch net niet. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende opties. Welke u ook kiest, bij Van Hulst Wonen zorgen we voor gordijnen...

Lees het hele artikel

Wat worden de woontrends in 2022?

We zijn een tijdje verder, maar nog steeds zijn we allemaal meer thuis dan normaal en misschien blijft dat wel zo. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van uw thuis een fijn (en mooi) plekje te maken. Met plezier thuiskomen en blij zijn om thuis te zijn...

Lees het hele artikel