Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Goed slapen

Maakt u van goed slapen een goed voornemen?

Goed slapen, wie wil dat niet? In de eerste weken van het nieuwe jaar zijn we bezig met veel verschillende dingen, maar ook met het maken en naleven van onze goede voornemens. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Gezonder leven, meer sporten, minder roken, minder drinken, we kennen ze wel. Echter vergeten veel mensen een hele belangrijke stap in het beteren van hun leven, namelijk het hebben van voldoende en hoogwaardige slaap.

Waarom is goed slapen zo belangrijk?

We weten allemaal dat goed slapen erg belangrijk is, maar het heeft daadwerkelijk invloed op heel veel aspecten in het dagelijks leven. Zo bent u scherper gedurende de dag, ziet u er beter uit en voelt u zich vrolijker. Op langere termijn zorgt het ervoor dat u minder snel ziek wordt en bovendien krijgt u meer controle over uw gewicht. Sommigen beweren zelfs dat het belangrijker is dan goed eten en bewegen.

Wat kunt u doen?

Behalve op tijd naar bed gaan zijn er nog andere dingen die u kunt doen om te zorgen voor een betere nachtrust. De keuze van het juiste bed, lattenbodem, kussen en matras heeft grote invloed op de kwaliteit van uw slaap. Uw wensen en slaapgedrag hebben dan weer heel veel invloed op welke producten het beste aansluiten. Zo is de keuze voor een matras sterk afhankelijk van uw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Wij raden dan ook altijd aan om te komen proefliggen, zo kunt u de verschillen het best voelen.

Ook in hoofdkussens zit erg veel verschil. We zien een hoofdkussen als de ergonomische aanvulling van het matras. Het is ontzettend belangrijk voor een juiste ondersteuning en houding, en draagt dus bij aan goed slapen. Een goed passend kussen zorgt voor een rechte en ontspannen wervelkolom. Bent u een rug- of buikslaper? Dan zult u meer baat hebben bij een kussen dat meer plat is. Voor zijslapers geldt dat een boller kussen vaak beter werkt.

Wij kunnen helpen

Zo zijn er allerlei verschillende opties voor verschillende soorten slapers. Wilt u iets verbeteren aan uw slaap? Kom dan eens langs in onze winkel en dan kijken we samen naar de opties die voor u werken.

Recente blogs

Creëer warmte en stijl met uniekek vloerkleden in organische vormen

Een huis transformeren in een warm en gezellig toevluchtsoord begint met het toevoegen van de juiste elementen. Vloerkleden spelen hierbij een cruciale rol, en bij Van Hulst Wonen hebben we een prachtige collectie vloerkleden in organische of bijzondere vormen die je interieur niet alleen verfraaien, maar ook een comfortabel...

Lees het hele artikel

Topkwaliteit voor minder: korting op onze showroom modellen in januari

Wilt u het nieuwe jaar starten met een nieuwe look in huis? Dat kan! Januari is namelijk de maand waarin we onze eenmalige showroommodellen opruimen, wat betekent dat u exclusieve meubels van hoge kwaliteit kunt bemachtigen tegen leuke prijzen.

Lees het hele artikel