Gordijnen geven sfeer aan een ruimte, en worden vaak gekozen om hun decoratieve functie. Daarbij is het een perfect middel om de akoestiek in uw huis te verbeteren. Gordijnen kun je onderverdelen in vitrages, inbetween- en overgordijnen. Bij Van Hulst Wonen hebben wij een uitgebreide collectie aan gordijnstoffen in al deze soorten.

Vitrage

    

Vitrage is de klassieke raamdecoratie die een goede inkijkafscherming biedt maar tegelijk het uitzicht naar buiten niet te veel belemmerd. Ook de lichtdoorlatendheid van vitrage draagt daartoe bij. Zo krijgt u de nodige privacy zonder meteen een opgesloten gevoel te hebben. De verschillende weefdichtheden in ons gamma laten u toe de juiste balans tussen afscherming en lichtdoorlatendheid te krijgen. Spreken de eigenschappen van vitrage u aan maar past de klassieke vitrage in plooien minder goed in uw interieur? Dan kan u ook kiezen voor een uitvoering als vouwgordijn of paneelgordijn.

 

Overgordijnen

      

Overgordijnen zorgen voor de decoratieve afwerking. Ze geven de nodige vulling aan een kamer, en weren licht en geluid van buitenaf. Ook verbeteren ze de akoestiek in grotere ruimtes, die zonder gordijnen vaak hol en leeg klinken. Ze zijn beschikbaar in vele samenstellingen en dessins, en ook aan afwerkingsmogelijkheden is er keuze te over. In plaats van de gebruikelijke ingestikte plooien kunnen bijvoorbeeld ook grote zeilringen in het gordijn geponst worden, waarbij het gordijn dan zelf aan een houten of metalen roede geschoven wordt. Voor slaapkamers zijn er ook verduisterende stoffen beschikbaar die voorzien zijn van een speciale lichtdichte laag of u voert de gordijnen met een verduisterende voeringststof.

 

In-betweens

In sommige interieurs komt de klassieke combinatie van vitrage en overgordijnen minder goed tot haar recht. In deze interieurs vinden stoffen die de eigenschappen van vitrage en overgordijnen combineren een perfecte plaats. Deze stoffen noemen wij In-betweens. Deze bieden uw kamer de lichtdoorlatendheid van vitrage en de veelzijdigheid aan kleuren en dessins van overgordijnen. De In betweenstoffen kunnen uitstekend in plooien geconfectioneerd worden, maar worden tegenwoordig ook veelvuldig gebruikt in vouwgordijnen en panelen.