Hoeslakens en moltons
Hoeslakens

Een hoeslaken is een laken dat elastiek in de vier hoekpunten heeft zodat het stevig om het matras getrokken kan worden ens'nachts niet losgewoeld wordt. Bij Van Hulst Wonen hebben we hoeslakens in meerdere kwaliteiten, voor matrassen in alle maten.

Bella Donna Elastisch-Jerseystretch hoeslaken

Kwaliteit begint bij de grondstof. Voor het Bella Donna hoeslaken gebruikt men uitsluitend de hoogwaardigste, veredelde en getwiste garens van mako-katoen. Door de toepassing van Aloe Vera en zijdeproteine is dit hoeslaken zeer soepel, pillingvrij en uitmuntend van kwaliteit. In de onderdraad is 3% elaston toegevoegd waardoor een perfecte pasvorm gewaarborgd is, in combinatie met een grote elasticiteit zodat er van plooien in het beddengoed geen sprake is. De hoeslakens zijn rondom voorzien van elastiek en een hoekhoogte welke 30 cm bedraagt. Hierbij is dit hoeslaken verkrijgbaar in 54 verschillende kleuren, zodat hij bij elke kleurcombinatie is aan te passen. Daarnaast zijn deze hoeslakens ook verkrijgbaar voor extra hoge matrassen en voor op toppers.


Cevelit Julia stretch hoeslaken

Extra zwaar, met 6% elasthaan, superelastisch
Verrijkt met Aloë Vera
Hoge hoek van 35 cm voor perfecte pasvorm
Geschikt voor matrassen 200-220 cm lang
Voorgekrompen, kleurecht en duurzaam vrij van pillen


Cevelit Carmen stretch hoeslaken

100% gekamde katoen
Met luxueuze soft finish voor extra comfort
Hoge hoek van 35 cm voor perfecte pasvorm
Geschikt vooor matrassen 200-220 cm lang
Voorgekrompen, kleurecht en duurzaam vrij van pillen


3D-moltons

Een Comfair 3D molton verhoogt uw slaapcomfort aanzienlijk. Heerlijk slapen zonder klam beddengoed en vervelende luchtjes, dat is het gevoel waarmee u 's morgens wakker wordt. Vooral als u op een matras slaapt met een geschuimde kern zoals latex, traagschuim of polyether. De moltons zijn vervaardigd uit een materiaal dat afstandbreisel genoemd wordt. Een vernuftige materie, die zoals het woord al aangeeft, een afstand schept. In dit geval tussen de slaper en het matras. De ruimte tussen de boven en onderzijde van het breisel bestaat grotendeels uit lucht. Deze lucht maakt het mogelijk het lichaam, in alle perioden van het jaar, op de juiste bedrijfstemperatuur (36.5°C) te houden. Er ontstaat een evenwichtig slaappatroon, waardoor men beter uitrust.

`s Zomers, als de omgevingstemperatuur relatief hoog is, kan een surplus aan lichaamstemperatuur makkelijk door het luchtlaagje opgenomen en afgevoerd worden.Transpiratie wordt hierdoor tegengegaan. Eventueel transpiratievocht wordt naar beneden getransporteerd en verdampt, zodat het beddengoed droog blijft! 

`s Winters bewijst de molton ook prima diensten. Met het raam op de slaapkamer de hele dag open kan het matras knap koud worden. Omdat lucht een prima isolator is, wordt het luchtlaagje, door de eigen lichaamswarmte, snel op temperatuur gebracht, waardoor het binnen een halve minuut aangenaam warm in bed wordt.

Voor mensen met een (huismijt) allergie is de 3D molton een uitkomst. Allergeendichte hoezen hebben de vervelende eigenschap niet of nauwelijks vocht te reguleren. Met een Comfair 3D molton er overheen, kan het transpiratievocht weg en is de overlast verdwenen. De hoezen zijn perfect wasbaar op 60°C.

Opbouw 3d-molton.
1. En bovenlaag die voor 70% open is. Transpiratievocht kan hierdoor makkelijk naar beneden worden afgevoerd.
2. Een tussenlaag van opstaande flexibele pooldraden. Deze dient om een afstand te creëren tussen de boven- en onderlaag en het vocht naar beneden te transporteren.
3. Een absorberende laag die het vocht verspreidt, waardoor het weer makkelijk kan verdampen.

Comfair 3D moltons zijn uitgevoerd als een hoeslaken. Met een instopstrook van 40 cm. en elastiek rondom. Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel alle gangbare maten. Tevens is er voor oplegmatrassen, in een aantal maten, een versie met een instopstrook van 15 cm. voor een betere pasvorm.
En ook voor het hoofd hebben wij 3d-moltons voor over een hoofdkussen.

Moltons

Moltons dienen ervoor om matrassen extra te beschermen. Een molton is een geruwd, in effen of keperverbinding geweven, dik wollen, halfwollen of katoenen weefsel. De stof kan aan een of aan beide zijden worden geruwd (moltoneren). Een molton geeft naast het verlengen van de levensduurvan een matras dus ook een extra comfortabel gevoel.

In onze collectie hebben wij o.a. moltons van cevelit

K200 Molton matrashoes

Molton hoeslaken, gesanforiseerd
100% katoen ca 200g/m2
Hoog vochtopnemend vermogen
Hoekhoogte 30 cm
Wasbaar op 60º, droogtrommelbestendig
Ook verkrijgbaar voor een topper (hoekhoogte 15 cm)


K280 Molton matrashoes

Luxe molton, zware kwaliteit, tweezijdig geruwd
100% katoen, ca. 280 gr/m2 of 470 gr/m2
Warm, comfortabel en superabsorberend
Met hoge hoek van 35 cm
Wasbaar op 60º, droogtrommelbestendig
Ook verkrijgbaar voor een topper (hoekhoogte 15 cm)


K100 Matrasbeschermer waterdicht

Sandwich laminaat: Badstof-PU-Molton
Bovenzijde badstof, onderzijde molton
Met ademende polyurethaan tussenlaag
Gegarandeerd vocht- en urinebestendig
Ondoordringbaar voor huisstofmijt
Wasbaar op 95°, droogtrommelbestendig

Verkrijgbaar als hoes- en als plateaumodel
met hoekelastieken