Interieurstyling Persoonlijk advies Meubels op maat
Raamdecoratie

De verschillende soorten raamdecoratie

Raamdecoratie zorgt voor extra sfeer in je interieur en maakt het extra gezellig. Maar hoe kies je voor welke soort raamdecoratie je gaat? Er zijn veel verschillende opties. Van gordijnen, tot jaloezieën en alles daartussen. In deze blog benoemen we een aantal typen raamdecoratie en leggen we de verschillen uit.

Soorten raamdecoratie die minder voor de hand liggen

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met de verschillende typen gordijnen en jaloezieën. Wij willen je graag ook attenderen op andere soorten raamdecoratie, die wellicht wat minder voor de hand liggen. Neem bijvoorbeeld Duette Shades. Deze raambekleding transformeert de sfeer in de woning in combinatie met de natuurlijke omgeving. Het zorgt voor een subtiele filtering van daglicht, maar kan daarnaast ook ingezet worden voor het dempen van geluid en verlaging van energiegebruik. Duettes hebben namelijk een dubbele stoflaag die isolerend werkt. Multifunctioneel dus! De Duette Shades zijn ook nog eens flexibel en kunnen op maat gemaakt worden, passend voor ieder type woning.

Ook een plissé kan voor jouw woning een geschikte oplossing bieden. Zo kun je bij een plisse kiezen voor een stof die (semi)transparant is. Zo blijf je het zicht naar buiten behouden, maar is het raam wel aangekleed op een sfeervolle manier. Ook plissées werken isolerend door de gevouwen structuur en de plaatsing dicht tegen het raam.

Al gedacht aan houten jaloezieën

Het is een klassieker, maar we zien het weer steeds vaker terugkomen: de houten jaloezieën. Hiermee haal je een stukje natuurlijk materiaal in je huis, wat kan zorgen voor veel warmte. De houten jaloezieën die wij verkopen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten, zodat je precies kunt kiezen voor de look die bij jouw interieur past.

Wil je meer weten over de verschillende soorten raamdecoratie? Kom snel eens langs in onze winkel om te kijken wat bij jou past!

Recente blogs

Een nieuwe trap zonder verbouwing: het kan met onze nieuwe traprenovaties

Trappen zijn vaak het ondergeschoven kindje als het gaat om woningrenovaties. Toch spelen ze een cruciale rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit van een huis. Sinds kort zijn we gestart met het aanbieden van traprenovaties, waarmee je trap weer tientallen jaren mee kan, zonder ingrijpende verbouwing.

Lees het hele artikel

Creëer warmte en stijl met uniekek vloerkleden in organische vormen

Een huis transformeren in een warm en gezellig toevluchtsoord begint met het toevoegen van de juiste elementen. Vloerkleden spelen hierbij een cruciale rol, en bij Van Hulst Wonen hebben we een prachtige collectie vloerkleden in organische of bijzondere vormen die je interieur niet alleen verfraaien, maar ook een comfortabel...

Lees het hele artikel